Pohjoismainen ruokavalio on kaikkien ulottuvilla!

Gastro Business –hankkeen tavoitteena on muun muassa lisätä pohjoismaisen ruokavalion ja pohjoissavolaisten raaka-aineiden tunnettuutta. Hankkeessa tuotettiin videoaineisto Makumittelö yhteistyössä paikallisen toimijan Matkailun, kulttuurin ja gastronomian sillanrakentajat ry:n (Makugassi ry) kanssa.

Makumittelö on minisarja, jossa kolme sosiaalisen median vaikuttajaa (bloggari Joonas Pesonen, Janne Kaperi Biisonimafiasta ja Lotta Saahko Lotan ja Papan koronalauluista) saavat tehtäväkseen löytää Pohjois-Savon puhtaimmat ja parhaat raaka-aineet. Matkallaan kilpailijat pysähtyvät pohjoissavolaisissa kohteissa keräten mukaansa herkullisia raaka-aineita. Näitä raaka-aineita käyttämällä kilpailijat, yhdessä kuopiolaisten keittiömestareiden kanssa, valmistavat pohjoismaisen ateriakokonaisuuden.

Yhteistyökumppanin kommentit

”Makumittelö herätti innostusta Pohjoismaista ruokavaliota kohtaan ja näytti, että terveyttä edistävä ruoka on iloinen asia! Joskus ajatellaan, että kuva ruokakolmiosta siirtyy vaivatta kansalaisten mieliin ja lautaselle. Pitää kuitenkin muistaa, että ravitsemussuositukset ovat usein työkaluja myös suurtalouksille, kuten kouluravintoloille ja moni kaipaa kättä pidempiä käytännön työkaluja.

Makumittelöstä sai vinkkejä siihen, miten voisi poimia ostoksilla mukaansa sellaisia raaka-aineita, jotka ovat suositusten mukaisia, maukkaita ja ehkäpä myös lähellä tuotettuja. Ja miten niistä loihditaan herkullinen ateria ilman kokin koulutusta!”

Henna Jalkanen
laillistettu ravitsemusterapeutti, tutkija, Itä-Suomen yliopisto
Henna Jalkanen

Fakta

Makumittelön tekoon osallistui noin 50 pohjoissavolaisen yrityksen joukko. Videot ja niistä tehdyt julkaisut tavoittivat lokakuun 2020 aikana jo 200 000 seuraajaa eri somekanavissa. Videot on tekstitetty myös englanniksi ja ne ovat vapaasti hyödynnettävissä. Videot löytyvät Taste Savon Youtube-kanavalta.

Tavoite 2 - Ei nälkää

2.3

Tuplata vuoteen 2030 mennessä maatalouden tuottavuus.


Uusimmat viikon vaikuttavimmat: