Polttoainevalinnoilla kustannussäästöjä

Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden energiatekniikan yksikkö on jo usean vuoden ajan tehnyt Joroisissa sijaitsevalle Famifarm Oy:lle polttoainemäärityksiä ja savukaasumittauksia. Savukaasumittauksilla pystytään havainnollistamaan polttoprosessissa tapahtuvia ilmiöitä. Testauspalvelujen hyödyt ovat tuottaneet kustannussäästöä sekä tietoa oikeanlaisen polttoaineen löytämiseksi. Olemme Savonialla tyytyväisiä mutkattomaan ja kitkattomaan yhteistyöhön. Järvikylälle on aina ollut helppo tulla työskentelemään tietäen saavamme hyvän vastaanoton. Kokoluokaltaan mielenkiintoinen kattilaympäristö tuo myös tulevaisuudessa mahdollisesti yhteistyömahdollisuuksia.

Yhteistyökumppanin kommentit

Tavoitteenamme on ollut optimoida polttoainemixiä ymmärtämällä paremmin polttoaineiden ominaisuuksia. Tässä olemme onnistuneet hyvin yhdessä Savonian kanssa. Lisäksi olemme pystyneet lisäämään ymmärrystämme tuhka ja päästöasioissa. Yhteistyö on ollut Famifarmille arvokas lisä oman osaamisen tueksi.”

Jussi Loimusalo, talouspäällikkö, Famifarm Oy

Fakta

Järvikylä on Famifarm Oy:n omistama elintarvikemerkki, jolla markkinoidaan yrityksen tuottamia salaatteja ja yrttejä. Famifarm Oy:n perusti Järvikylän kartanon 10. isäntä Karl Grotenfelt vuonna 1987, jolloin vuodesta 1674 samalle suvulle kuuluneen kartanon navetan vintille rakennettiin ensimmäinen kasvihuone. Tänä päivänä Kallen unelma sukutilan ja sitä ympäröivän maaseudun elävöittämisestä on toteutunut: kasvihuoneet toimivat sulassa sovussa muun maataloustoiminnan kanssa, ja Järvikylän kartanossa Joroisissa Järvikylän tuotteiden parissa työskentelee kaikkiaan 110 henkeä. Myös Kallen lapset, sisarukset Albert ja Caroline, ovat aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa.

Tavoite 7 - Edullista ja puhdasta energiaa

7.2.

Lisätä vuoteen 2030 mennessä uusiutuvan energian osuutta


Uusimmat viikon vaikuttavimmat: