Noran uratarina – Sijoitusneuvojana pankissa

Opiskeluni Savoniassa alkoivat vuonna 2014. Pääsin opiskelemaan tradenomiksi liiketalouden koulutusohjelmaan pidettyäni ensin välivuoden ja pohtiessani omaa tulevaisuuttani.

Kaupallinen ala osoittautui kannaltani parhaimmaksi ratkaisuksi, sillä liiketalouden alalta saisin avaimet usealle urapolulle. Alusta asti käytännönläheinen opiskelu sopi itselleni parhaiten. Jo opiskelun alkuvaiheessa minua alkoi kiinnostaa finanssi- ja talousala.

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen suuntauduin myynnin- ja markkinoinnin tutkintoon.

Toisen vuoden opiskeluiden aikana ehdottomasti mieleenpainuvin kokemus oli tuutorina toimiminen sekä puolen vuoden opiskelijavaihto Espanjaan. Läpi koko opiskeluajan kokemusta rikastuttivat erilaiset käytännönläheiset kurssit ja esimerkiksi yhteistyössä erilaisten yrityksien kanssa toteutetut projektit.

Opiskeluiden aikana tutustuin myös aivan mahtaviin opiskelijakavereihin, joiden kanssa koin unohtumattomia yhteisiä hetkiä.

Kiikarissa ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Heti valmistumiseni jälkeen pääsin osa-aikatöihin ja siitä muutaman kuukauden jälkeen kokoaikatyöhön pankkiin rahoitusneuvojaksi.

Kolme vuotta myöhemmin olen yhä töissä samalla työnantajalla, mutta olen päässyt kehittämään osaamistani eri tehtävissä. Olen päässyt myös oppimaan ja omaksumaan lähietäisyydeltä agile-kulttuuria, sekä toimimaan erilaisissa projekteissa kehittäen työtämme ja kulttuuriamme.

Syksyllä 2020 aloitin myös uudestaan opiskelun kehittääkseni omaa osaamistani ja lähdin uudestaan Savonialle oppiin YAMK-opiskelijaksi, liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen pariin.

Savonialta sain unohtumattomia kokemuksia ja tietoja sekä taitoja. Käytännönläheinen opiskelu, yritysyhteistyöt ja moninaiset ja välillä haastavatkin kurssit tekivät opiskelusta rikastuttavan kokemuksen, josta olen saanut ammennettua paljon työelämään.

Opiskelu on auttanut tunnustamaan omia vahvuuksia, kehittämään oman työn ja tekemisen priorisointia sekä itsensä johtamista. Kaikki nämä ovat myös tulevaisuuden taitoja.

Positiivinen opiskelukokemus oli myös yksi merkittävimmistä syistä, miksi päädyin jo parin vuoden tauon jälkeen aloittamaan jatko-opinnot Savonialla.

Nora Salo, rahoitusneuvoja

Kasvokuva Nora Salosta
Positiivinen opiskelukokemus oli yksi merkittävimmistä syistä, miksi päädyin jo parin vuoden tauon jälkeen aloittamaan jatko-opinnot Savonialla. -Nora Salo


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!