Rakennusarkkitehtiopiskelija tietokoneella.

”Eniten jännitti matematiikka” – Sanita opiskelee rakennusmestariksi

Pienläinhoitajasta opiskelijaksi Kuopioon Savonian rakennusmestarin monimuotototeutukseen, minäkö?

Pitkä ura takana aivan toisenlaisessa ammatissa, ei varsinaista alan kokemusta. Ja silti, tässä sitä ollaan: monimuoto-opiskelijana, suunta kohti rakennusmestarin AMK-tutkintoa.

Pitkällisen mietinnän ja eri aloihin tutustumisen jälkeen päädyin tähän ratkaisuun ja alaan. Vaikka tällä hetkellä työllistyminen saattaa olla haastavaa, olen sitä mieltä, että jossain vaiheessa maailman ja Suomen tilanne korjaantuu ja rakennusalan tilanne helpottaa.

Osittain tämän vuoksi valitsin monimuoto-opiskelun. Olen töissä nykyisellä alallani ja opiskelen vapaa-ajalla. Onhan tämä raskasta. Pitää sovittaa niin monta asiaa yhteen, mutta onneksi ensimmäinen lukukausi on mennyt ilman suurempia ongelmia.

Eniten jännitti matematiikka, koska sitä on tullut opiskeltua viimeksi yläasteella ja vähän ammattikoulussa. En väitä, että matematiikka nytkään mitään helppoa olisi, mutta kunnialla olen selvinnyt. Haastavinta on varmastikin eri suunnittelu/piirustusohjelmat.

Valmistumisen jälkeen toivon, että saisin vakituisen työpaikan Keski-Suomesta korjausrakentamisen parista.

Muutama vinkki: jos mietit niin kannattaa jo tehdä ja toteuttaa! Opiskelu ei mene koskaan hukkaan. Koulukaverit on mukavia ja heiltä saa apua sekä sitä kuuluisaa vertaistukea.

Ja työnohessa opiskelu onnistuu, kunhan raivaa tilaa sille koulusta irtaantumisellekin. Päntätä voisi jatkuvasti, mutta jossain vaiheessa pitää tehdä muutakin!

Sanita opiskelee rakennusmestariksi.
Sanita työskentelee pieneläinhoitajana ja opiskelee monimuotototeutuksena rakennusmestariksi.

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!