Musiikki ja tanssi

#musiikki ja tanssi
#kulttuuriala

Tulevaisuuden tekijäksi taiteen kentälle

Maailma tarvitsee elämyksiä ja ideoita. Vapauta luova pääomasi! Kulttuuriala avaa ovet musiikin ja tanssin maailmaan, jossa tulevaisuuden kysymykset ratkotaan luovuudella. Kouluttaudu opettajaksi ja osaajaksi taiteen kentälle. Opiskelussasi yhdistyvät luova ajattelu, työelämäläheisyys ja kansainvälisyys. Valmistut musiikkipedagogiksi (AMK), tanssinopettajaksi (AMK) tai taidepedagogiksi (ylempi AMK).

Löydät meidät Instagramista @savoniamusiikki ja @savoniatanssi sekä Facebookista @Savonia Musiikki ja tanssi

Nainen soittaa huilua.

Musiikkipedagogi (AMK)

Työelämäläheinen koulutus antaa sinulle laajan pohjan monipuolisiin työtehtäviin. Opinnoista saat erinomaiset pedagogiset tiedot ja taidot, vahvat instrumenttitaidot sekä osaamisen luovaan musiikin tuottamiseen.

Nainen tanssii.

Tanssinopettaja (AMK)

Savoniassa saat laajan koulutuksen, joka on vahva valtti työelämässä. Valmistuttuasi sinulla on vahvat pedagogiset valmiudet, tekniset ja ilmaisulliset taidot sekä valmius monipuolisiin työtehtäviin.

Tanssija kurottaa eteenpäin. Takana näkyy viulisti

Taidepedagogiikka (YAMK)

Savoniassa on vahva taidepedagogiikan osaaminen ja valmistuvat asiantuntijamme saavat monipuolisen osaamisen taidepedagogiikan kentältä. Tanssinopettaja YAMK ja musiikkipedagogi YAMK jatko-opinnot ovat mahdollisia Savonian master schoolissa.

Tuutorit istuvat uusien opiskelijoiden kanssa ringissä.

Opiskelijaelämää

Savonia-amk musiikin- ja tanssinopettajaopiskelijoiden opiskelijayhdistys Tempo ry edistää opiskelijoidensa etuja, lisää vuorovaikutusta eri linjojen välille (rytmi- ja klassinen musiikki ja tanssi) ja järjestää tapahtumia.

Kuva oppeerasta Koirien Kalevala vuodelta 2017.

Tapahtumat

Kulttuurialan erityispiirteenä on kulttuuripalvelujen tuottaminen. Tällaisia palveluita ovat muun muassa konsertit ja tanssiesitykset ja muut kulttuuritapahtumat, joita opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan.

MusiTa-harjoituskoulu

MusiTA-harjoituskoulu toimii Savonia-amk:ssa opiskelevien musiikkipedagogien harjoituskouluna. Opettajina toimivat yksikön opiskelijat. Heidän ohjaavina opettajinaan ovat ammattikorkeakoulun opettajat.

Harjoitusoppilaana voi opiskella eri instrumentteja, kuten laulu, piano, viulu, klarinetti, huilu, sähkökitara, sähköbasso, rummut ja saksofoni. Instrumenttitarjonta vaihtelee vuosittain. Opetusta tarjotaan sekä klassisessa että rytmimusiikissa.

Haku syksyn 2021 opetukseen on avoinna 13.8.2021 saakka.

Koulutusalan tarinoita

Janette Teittisen tarina

Ilmoitin vanhemmilleni 11-vuotiaana, että minusta tulee oopperalaulaja. Olen aina rakastanut esiintymistä ja olen ilmaissut itseäni laulamalla jo taaperoiässä. Laulaminen on minulle intohimo.

Pääsin opiskelemaan Savoniaan kolmannella hakukerralla musiikkipedagogiksi. Toisen hakukerran jälkeen hain Savoniaan musiikkipedagogitutkinnon vuoden mittaisiin polkuopintoihin ja tämä oli ehdottomasti käännekohta elämässäni. Kaikki opettajat olivat todella kannustavia ja sain asiantuntevaa opetusta. Seuraavan kevään yhteishaussa minut hyväksyttiin opiskelijaksi ja pari vuotta myöhemmin sain vielä lisää opiskeluoikeutta.

Orkesteri soittamassa.

Kuopion Musiikkikeskus kotipesänä

Musiikkia ja tanssia opiskelet Musiikkikeskuksen tiloissa, Kuopion keskustan kupeessa. Studio- ja salitiloja on myös Kotkankalliolla, Hermannin saleilla ja Haapakulmassa. Esityksiä järjestetään lisäksi Sotkulla, joka on ”black box” -tila teatteritekniikalla.

Kaksi naista tanssii pimeällä lavalla.

Työelämään tiukasti kiinni

Kuopiossa toimivan runsaslukuisen ammattilaisjoukon ansiosta saat jo opintojesi aikana hyvän tuntuman alan työelämään. Kuopio on vireä kulttuurikaupunki, Itä-Suomen musiikkielämän keskus ja oikea tanssin kaupunki.

Ihmisiä tietokoneen kanssa.

Kansainvälisty maailmalla

On tärkeää, että saat jo opintojen aikana ymmärrystä ja kohtaamisia kansainvälisessä työelämässä. Voit suorittaa osan tutkinnostasi ulkomailla joko opiskellen tai harjoitellen. Opinnoissasi tapaat myös lukuisia ulkomaalaisia opettajia ja asiantuntijoita.

Legendaarista! Savoniasta työllistyt yli 90 % varmuudella

Savoniassa tutkinnon suorittaneen on syytä hymyillä, koska työllistyneiden osuus on 90,4 prosenttia (Tilastokeskus: vuonna 2018 ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet). Asetimme ammattikorkeakoulullemme kunnianhimoiset tavoitteet ja saavutimme ne erinomaisesti – myös opiskelijatyytyväisyydessä. Kaiken lisäksi tilastojen valossa suoritat Savoniassa tutkinnon ajallaan ja pääset nopeasti kiinni työelämään.

Millainen on sinun tarinasi?

Voit hakea musiikkipedagogin ja tanssinopettajan AMK-koulutuksiin kevään yhteishaussa 17.3.–31.3.2021. Hae opiskelemaan Opintopolussa ja koe musiikin ja tanssin legendat!