Opiskelijoita Kampussydämessä.

Kevään ensimmäinen
yhteishaku käynnistyy

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku järjestetään 3 – 17. tammikuuta. Savonia-ammattikorkeakoulussa aloituspaikkoja on yhteensä 85 liiketalouden, matkailu- ja ravitsemisalan, sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan alan koulutuksissa. 

– Vuonna 2024 meillä on tarjolla tavallista vähemmän aloituspaikkoja ensimmäisessä yhteishaussa, koska olemme järjestäneet ennen yhteishakua erillishaun ja saaneet osan ensi syksyn aloituspaikoista jo täytettyä, kertoo opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela. 

Uutuutena maahanmuuttaneille suunnattu matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto


Savonian hakukohteiden joukossa on kokonaan uusi, kaksikielinen Tourism and Hospitality Management -tutkinto-ohjelma, joka on täysin uudenlainen avaus ja suunnattu erityisesti Suomessa asuville ulkomaalaistaustaisille henkilöille. Tutkinto-ohjelma valmistaa opiskelijan löytämään uran matkailu- ja ravitsemisalalla, jossa on kysyntää ammattitaitoiselle työvoimalle nyt ja tulevaisuudessa. Kaksikielisessä tutkinnossa suomen kielen opiskelulla on merkittävä rooli. 


– Kansainväliset opiskelijat tuovat työelämää uudistavaa osaamista Itä-Suomen alueelle. Siksi Savoniassa lisätään kansainvälisten opiskelijoiden määrää ja tuetaan heidän kiinnittymistään työelämään. Suomen kielen osaamisen kehittyminen ja verkostoituminen alueen yritysten kanssa on oleellinen osa kansainvälisten tutkintojen opetusta, toteaa kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkanen.

Tutustu Savonian ensimmäisen yhteishaun tarjontaan. 
Hakeminen tutkinto-ohjelmiinOpintopolku-palvelu