AMK-tutkintoon avoimen AMK:n kautta

#avoin AMK #avoin YAMK

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Savonian erillishaussa, kun olet suorittanut Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa AMK-tutkintoon kuuluvia opintoja vähintään 60 op. Suoritetut opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.

Tarkemmat tutkinto-opiskelijaksi hakemisen ohjeet, kriteerit ja huomioitavat asiat löydät Savonian erillishaun sivulta.

Polkuopinnot

Polkuopinnot  tarjoavat vaihtoehtoisen väylän tutkintoon. Amk-polkuopiskelijana opiskelet lähtökohtaisesti 1. vuoden opinnot tutkinto-opiskelijaryhmän mukana ns. lisäpaikoilla, joten opiskelupaikkoja on rajallisesti. Polkuopintoihin ei voi sisällyttää hyväksiluettuja suorituksia.

Amk-polkuopintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimusta, mutta joillekin koulutusaloille edellytetään soveltuvuutta (esim. musiikki ja tanssi).

Polkuopiskelupaikkoja on tarjolla lähes kaikkiin tutkinto-ohjelmiin ja tarjonta vaihtelee vuosittain sen mukaan, mitä tutkintokoulutuksia on alkamassa.

Polkuopiskelijan (60 op) opiskeluoikeus on 12 kuukautta. Opinnot tulee pääsääntöisesti suorittaa tässä ajassa. Opiskeluoikeutta voidaan jatkaa tarvittaessa tapauskohtaisesti, esim. jos arviointiin jätetystä suorituksesta puuttuu opettajan merkintä opiskelijarekisterissä.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin.
Työssäolevien on mahdollista saada Työllisyysrahaston aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.

Polkuopintojen jälkeen opiskelija siirtyy tutkinto-opiskelijana korkeakouluopiskelijan etuuksien piiriin.

Ilmoittautuminen Satelliittikoulutusten polkuopintoihin alkaa 22.5.2023 klo 16.00 ja päättyy 26.5.2023 klo 23.55. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ne on kohdennettu etäpaikkakunnilla asuville ja työskenteleville henkilöille.

Ilmoittautuminen sairaanhoitajan polkuopintoihin Varkaudessa alkaa 29.5.2023 klo 16:00 ja päättyy 14.6.2023 klo 23:55. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen syksyllä 2023 Savonian kampuksilla alkaviin amk-polkuopintoihin on 8. – 15.8.2023. Ilmoittautuminen alkaa 8.8. klo 9.00 ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutustiedot ja ilmoittautumiset ovat avoimen amk:n koulutuskalenterissa.

Polkuopintomaksu 350 euroa kattaa opinnot 12 kuukauden ajalta. Sosiaali- ja terveysalan polkuopiskelijoille voi lisäksi tulla harjoittelumaksu, josta kerrotaan tarkemmin koulutustiedoissa.