Opiskelijoita ja post-it-lappuja pöydän ääressä.

AMK-tutkintoon avoimen AMK:n kautta

Polkuopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Avoimen amk:n polkuopinnot tarjoavat vaihtoehtoisen väylän tutkinto-opiskelijaksi. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Savonian erillishaussa, kun olet suorittanut Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa AMK-tutkintoon kuuluvia opintoja vähintään 60 op. Suoritetut opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.

Polkuopintojen laajuus on 60 op ja opiskeluoikeus on 12 kuukautta. Opinnot tulee pääsääntöisesti suorittaa tässä ajassa. Amk-polkuopiskelijana opiskelet lähtökohtaisesti 1. vuoden opinnot tutkinto-opiskelijaryhmän mukana.

Amk-polkuopintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimusta, mutta joillekin koulutusaloille edellytetään soveltuvuutta (esim. musiikki ja tanssi). Polkuopiskelupaikkoja on tarjolla lähes kaikkiin tutkinto-ohjelmiin ja tarjonta vaihtelee vuosittain. Opiskelupaikkoja on rajallisesti ja opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Polkuopintoihin ei voi sisällyttää hyväksiluettuja suorituksia.

Ilmoittautuminen polkuopintoihin

Polkuopinnot julkaistaan ja niihin ilmoittaudutaan koulutuskalenterissa.
Savonian kampuksilla syksyllä 2024 alkaviin polkuopintoihin ilmoittautuminen on 7.-14.8.2024.

Savonian satelliittikoulutus tarjoaa joustavan tavan opiskella tutkinto omalla paikkakunnalla digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Opinnot alkavat polkuopinnoilla (60 op). Etäpaikkakunnilla järjestettävien satelliittikoulutusten polkuopintoihin ilmoittautuminen on 20.-26.5.2024. Lue lisää satelliittikoulutuksista verkkosivuiltamme.

Polkuopintomaksu on 350 euroa, joka on maksettava 2 päivän sisällä ilmoittautumisesta. Opiskelija vastaa itse muista kustannuksista opintojen aikana.

Tuet ja etuudet

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Polkuopintojen jälkeen opiskelija siirtyy tutkinto-opiskelijana korkeakouluopiskelijan etuuksien piiriin.