YAMK-tutkintoon avoimen AMK:n kautta

#avoin YAMK

Jos sinulla on korkeakoulututkinto, voit syventää osaamistasi opiskelemalla ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja avoimessa amk:ssa.

Kerää omat polkuopintosi

Avoimen amk:n opintojen kautta voit edetä YAMK-tutkintoon saakka. YAMK-tutkintokoulutuksiin ei Savoniassa ole erikseen tarjolla ns. polkuopiskelupaikkoja, vaan voit itse kerätä omat polkuopintosi Savonian avoimen amk:n tarjonnasta.

Voit alkaa opiskella avoimia yamk-tasoisia opintoja heti, kun sinulla amk-tutkinto. Vuoden sisällä Savoniasta valmistumisesta voit aloittaa avoimet opinnot maksutta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen.

Yamk-polkuihin käyvät opinnot ovat pääasiassa nonstop-verkkokursseja, ja niihin ilmoittaudutaan koulutuskalenterissa. Opintosuoritukset hyväksiluetaan osaksi YAMK-tutkintoa.

YAMK-tutkinto-opiskelijaksi joustavan polun kautta pääset, kun sinulla on soveltuva, vähintään kahden vuoden työkokemus aiemman korkeakoulututkinnon tai opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, ja olet suorittanut vaaditun määrän opintoja avoimessa amk:ssa (30 op 90 op:n tutkintoon tai 10 op 60 op:n tutkintoon).

Voit koota yamk-tasoisista opinnoista osaamismerkkejä osana joustavaa polkua tai yamk-tutkinnon jälkeenkin:

Opintojen suunnittelu

Tutustu YAMK-tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmiin. Vertaa avoimen amk:n koulutustarjontaa tavoittelemasi tutkinto-ohjelman opintojaksoihin. Aloita opiskelu vaikkapa yhdellä opintojaksolla ja täydennä opiskelusuunnitelmaa opintojen edetessä.

Jos tähtäät avoimen amk:n kautta yamk-tutkinto-opiskelijaksi, otathan huomioon, että jokaiseen suomenkieliseen yamk-tutkintoon tulee sisältyä vähintään yksi englannin kielellä opiskeltu opintojakso (5 op).

Opintojen suunnittelussa sinua auttavat

Opintoneuvoja Arja Hiltunen
puh. 044 785 5045
avoinamk@savonia.fi

Ohjausasiantuntija Mari Miettinen
puh. 044 785 7425
etunimi.sukunimi@savonia.fi