Opiskelijaryhmä opiskelemassa.

YAMK-tutkintoon avoimen AMK:n joustavan väylän kautta

Jos sinulla on korkeakoulututkinto, voit syventää osaamistasi opiskelemalla ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Kun sinulla on soveltuva, vähintään kahden vuoden työkokemus aiemman korkeakoulututkinnon tai opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen ja olet suorittanut vaaditun määrän opintoja avoimessa AMK:ssa, pääset YAMK-tutkinto-opiskelijaksi joustavan väylän kautta.

90 opintopisteen tutkintoon vaadittu määrä opintoja on 30 opintopistettä ja 60 opintopisteen tutkintoon 10 opintopistettä.

YAMK-väylään käyvät opinnot ovat pääasiassa nonstop-verkkokursseja, ja niihin ilmoittaudutaan avoimen AMK:n koulutuskalenterissa. Opintosuoritukset hyväksiluetaan osaksi YAMK-tutkintoa.

Opintojen suunnittelu

Tutustu YAMK-tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmiin. Vertaa avoimen AMK:n koulutustarjontaa tavoittelemasi tutkinto-ohjelman opintojaksoihin. Aloita opiskelu vaikkapa yhdellä opintojaksolla ja täydennä opiskelusuunnitelmaa opintojen edetessä.

Jos tähtäät avoimen amk:n kautta YAMK-tutkinto-opiskelijaksi, otathan huomioon, että jokaiseen suomenkieliseen YAMK-tutkintoon tulee sisältyä vähintään yksi englannin kielellä opiskeltu opintojakso (5 op).

Opintojen suunnittelussa sinua auttavat

Koulutussuunnittelija Arja Hiltunen
puh. 044 785 5045
avoinamk@savonia.fi

Ohjausasiantuntija Mari Miettinen
puh. 044 785 7425
etunimi.sukunimi@savonia.fi


Voit aloittaa YAMK-tasoiset opinnot heti, kun olet sinulla on AMK-tutkinto. Vuoden sisällä Savoniasta valmistumisesta voit aloittaa avoimet opinnot maksutta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen.

Voit koota YAMK-tasoisista opinnoista osaamismerkkejä osana joustavaa väylää tai YAMK-tutkinnon jälkeenkin: