Neljä opiskelijaa keskustelee Savonian käytävällä.

Ilmoittautuminen, opintomaksut ja opiskeluoikeus

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen opintoihin tapahtuu koulutuskalenterissa. Tarjontaa päivitetään säännöllisesti. Ilmoittautumisajat ovat opintojaksokohtaiset ja löytyvät koulutuskalenterista.

AMK-polkuopintoihin on yhteinen ilmoittautumisaika kaksi kertaa vuodessa. Ilmoittautumisajat löytyvät polkuopintojen verkkosivulta. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Joihinkin koulutuksiin voidaan vaatia hyväksytty tulos soveltuvuuskokeesta ennen opintojen aloittamista (musiikkipedagogi, tanssinopettaja, rakennusarkkitehti).

Ilmoittautuminen on sitova ja opiskelupaikkoja on rajoitetusti. Mikäli paikat ovat ilmoittautumishetkellä täynnä, voit ilmoittautua jonotuslistalle. Vapautuneesta paikasta ilmoitetaan sähköpostilla.

Huom! Ilmoittautumisjärjestelmä lähettää antamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattiviestejä. Varmista, että annat osoitteesi oikein ja tarkista myös roskapostikansio, jos et saa viestiä ilmoittautumisen jälkeen.

Katso ohjevideo avoimen amk:n opintoihin ilmoittautumiseen (1:57):

Opintomaksut

  • Yksittäiset opintojaksot 15 euroa / opintopiste (esim. 5 op = 75 euroa)
  • Osaamiskokonaisuudet 10 euroa / opintopiste (esim. 20 op = 200 euroa, yli 30 op laajuiset 350 euroa)
  • Vuosimaksu 350 euroa, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut
  • AMK-tutkintojen polkuopintomaksu 350 euroa (1 vuosi)
  • Anniskelupassi ja koemaksu 45 euroa, uusinta 30 euroa. Ei sisälly vuosimaksuun.

Lisäksi voi olla koulutuskohtaisia materiaali- tai harjoittelukustannuksia, joista kerrotaan tarkemmin koulutuksen kuvauksessa. Em. lisämaksut eivät sisälly vuosi- tai polkuopintomaksuun.

Maksuohjeet tulevat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisjärjestelmässä kahden vuorokauden sisällä. Opintomaksun maksettuasi olet varmistanut paikkasi opinnoissa.

Maksuton opiskelu

Tarjoamme maksuttomat opinnot:

  • Savoniasta tutkintoon valmistuneille, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen.
  • Pohjois-Savon alueen ammatillisesta oppilaitoksesta tutkintoon valmistuneille tai lukiosta valmistuneille, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen.
  • Lukion tai ammatillisen koulutuksen opiskelijoille
  • Savonian henkilökunnalle

Maksuttomuus ei koske AMK-polkuopintoja tai anniskelupassikokeita.

Ilmoittautumislomakkeella valitse ilmoittautumistyypiksi: ”Ilmoittaudun avoimen amk:n opintoihin, maksuton opiskelu.” Merkitse lomakkeen ”Lisätietoja” kenttään maksuttomuuden peruste. Jos olet 2. asteelta valmistunut tai 2. asteen opiskelija lisää kenttään Oma opintopolku -linkki tai liitteeksi opiskelutodistus.

Tarjonnassa on myös kaikille maksuttomia opintoja.

Opiskeluoikeus

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana saat ajallisesti ja sisällöllisesti rajatun opiskeluoikeuden Savonia-ammattikorkeakouluun. Opiskelun aloittamiseen liittyvät ohjeet lähetetään sähköpostilla ennen opintojen alkamista.

Polkuopiskelijan (60 op) opiskeluoikeus on 12 kuukautta.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja opintomaksu on maksettava kahden vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli perut ilmoittautumisen tai keskeytät opinnot, maksettuja opintomaksuja ei palauteta. Maksu palautetaan vain siinä tapauksessa, jos Savonia-ammattikorkeakoulu peruu koulutuksen tai terveydentilasi estää osallistumisen opintoihin (lääkärintodistus esitettävä). Polkuopiskelupaikan saanut voi perua ilmoittautumisen ennen opiskelun alkua, jos saa yhteishaun kautta tutkinto-opiskelupaikan. Ilmoittautuja hyväksyy peruutus- ja maksuehdot ilmoittautuessaan.