LABS

Tuotekehitys- ja testauspalvelut

Labs tarjoaa tutkimusta, tuotekehitystä ja testausta laaja-alaisesti eri toimialoille. Labs-palvelukokonaisuudesta yrityksesi löytää tilat, laitteet ja osaajat yrityksen kehittämisen eri vaiheisiin.

Tarjoamme palveluja yritysten ja yhteisöjen tutkimukseen, tuotekehitykseen ja tuotteiden testauksiin. Asiakkaiden tarpeita voivat olla esimerkiksi pilotti- ja prototuotteiden valmistus sekä erilaiset tuotekehityshankkeet. Voimme auttaa myös tuotekehitysrahoituksen hakemisessa, markkinaselvityksissä ja tuotannon kannattavuuslaskelmissa. Tilamme on varustettu nykyaikaisilla laitteilla ja ohjelmistoilla. Osa vesiteknologian ja EMC-testauspalveluiden menetelmistä ovat FINASin akkreditoimia, mikä on osoitus palvelumme laadusta ja riippumattomuudesta. Toimitilamme sijaitsevat Kuopiossa Microkadulla ja Varkaudessa, jossa toimii energiatekniikan tutkimusyksikkö.

Osallistumme monipuolisesti valtakunnallisiin tutkimus- ja kehittämisverkostoihin, joista saamme jatkuvasti ajantasaista tietoa toimialojen kehityksestä. Yritysyhteistyössä voimme hyödyntää merkittävää veroetua tutkimus- ja tuotekehityspalvelujen toteutuksissa. Asiakkaamme voivat tehdä ylimääräisen lisävähennyksen, joka perustuu alihankintalaskuihin. Vähennyksen määrä on 150 prosenttia vähennyksen perusteena olevista laskuista.

Esimerkki: Jos Savonian tutkimus- ja kehittämistoiminnan palveluja on ostettu 5 000 eurolla uuden tuotteen kehitysprojektiin vuoden 2023 aikana, lisävähennyksen määrä on 7 500 euroa (1,5 x 5 000 euroa). Lisävähennyksen määrä pitää olla vähintään 5 000 euroa ja vähennyksen määrä voi olla enintään 500 000 euroa yhtenä verovuotena. Lisävähennystä voi käyttää verovuosina 2022 – 2027.

Herättikö kiinnostusta? Ota yhteyttä ja luodaan yhdessä uutta liiketoimintaa !


3D-tulostuspalvelut

3D-tulostus on tulevaisuuden teknologia, joka mahdollistaa käytännössä minkä tahansa objektin valmistamisen suoraan tietokoneelta. Tämä tarkoittaa, että voit luoda tarkkoja ja monimutkaisia malleja, jotka ovat täysin ainutlaatuisia ja räätälöityjä sinulle. Olipa kyse sitten erikoisista koruista, uniikeista työvälineistä tai vaikkapa prototyypeistä, me autamme sinua valmistamaan ne nopeasti ja laadukkaasti. 

Meillä on käytössämme laaja valikoima erilaisia tulostusmateriaaleja, joten voit valita juuri sen, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi. Meiltä löytyy myös ammattitaitoiset suunnittelijat, jotka voivat auttaa sinua luomaan 3D-mallin alusta asti. Ja mikä parasta, 3D-tulostus on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteiselle valmistusmenetelmälle – se vähentää jätteen määrää ja säästää energiaa, mikä tekee siitä kestävän vaihtoehdon tuotannolle.

Yhteyshenkilö
Antti Alonen

antti.alonen@savonia.fi
044 7855 767


Dronetoiminta, A2-lisäteoriakoe

Dronet ovat nopeasti kasvava ja kehittyvä ala, ja yhä useammat ihmiset haluavat oppia lentämään niitä. Mutta dronelennon aloittaminen voi olla pelottavaa ja haastavaa. Siksi tarjoamme helppoa, tehokasta ja hauskempaa tapaa oppia dronelennon perusteita ja suorittaa tarvittava teoriakoe. 

Teoriakokeen jälkeen saat todistuksen, joka osoittaa, että olet pätevä dronelennon ammattilainen. Tämä on tärkeä askel, jos haluat aloittaa uran dronelennon parissa tai jos haluat käyttää droneja harrastukseksi.

Yhteyshenkilö
Asmo Jakorinne

asmo.jakorinne@savonia.fi
044 7855 597


EMC-testaus

EMC-testaus (Electromagnetic Compatibility) on tärkeä osa elektroniikkatuotteiden kehitystä ja tuotantoa. Se varmistaa, että tuotteesi toimivat sujuvasti ilman häiriöitä tai vaurioita, joita voivat aiheuttaa sähkömagneettiset kentät. EMC-testaus on välttämätön, jos haluat varmistaa tuotteesi turvallisuuden ja suorituskyvyn, sillä se auttaa tunnistamaan ja korjaamaan mahdolliset ongelmat ennen tuotteen markkinoille vientiä. 

Tarjoamme joustavan aikataulun, nopean testausajan ja kilpailukykyisen hinnan, joten voit saada tuotteesi testattua nopeasti ja vaivattomasti. Emme vain tarjoa EMC-testauspalveluita, vaan myös asiantuntemusta tuotekehitysvaiheeseen ja neuvoja testausprosessin aikana.

Yhteyshenkilö
Marko Sorsa

marko.sorsa@savonia.fi
044 7855 556


Vesi- ja ympäristötekniikka

Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikkö on asiantunteva ja luotettava kumppani, joka tarjoaa yrityksille ja yhteisöille korkealaatuisia tuotekehitys- ja testauspalveluita sekä soveltavaa tutkimustoimintaa vesi- ja ympäristötekniikan alalla. Tutkimusyksikkömme on erikoistunut vesiturvallisuuteen ja -puhtauteen, ja tarjoamme palveluitamme sekä yksittäisille yrityksille että suuremmille yhteisöille. Voimme auttaa sinua kehittämään ja testaamaan uusia vesi- ja ympäristöteknisiä ratkaisuja, joilla voidaan varmistaa vesiturvallisuus ja ympäristön kestävä kehitys. 

Tarjoamme myös soveltavaa tutkimusta ja konsultointipalveluita, joilla voimme auttaa yritystäsi kehittämään parempia ja tehokkaampia vesi- ja ympäristöteknisiä ratkaisuja.

Yhteyshenkilö
Eero Antikainen

eero.antikainen@savonia.fi
044 7856 325


Sertifiointitestaus

Sertifiointitestauspalvelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden osoittaa osaamisesi kansainvälisesti tunnustetuilla sertifiointitesteillä. Tämä on erittäin tärkeää, sillä nykypäivän kilpailuvaltteja ovat juuri osaaminen ja sertifikaatit, jotka todistavat ammattitaitoasi. Sertifiointitesteillämme voit osoittaa osaamisesi monilla eri IT-alan osa-alueilla, kuten tietokannanhallinta, ohjelmistokehitys, verkkotekniikka ja tietoturva. Tarjoamme myös erilaisia testivaihtoehtoja, joten voit valita juuri sinulle sopivan testin.

Sertifiointitestien suorittaminen on myös helppoa, sillä meillä on käytössämme moderni testausympäristö ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka auttaa sinua tarvittaessa.

Yhteyshenkilö
Asmo Jakorinne

asmo.jakorinne@savonia.fi
044 7855 597


Materiaalitutkimus 

Onko yrityksellänne tarve tarkastaa ja varmistaa, että käytössänne olevat materiaalit ovat laadukkaita, kestäviä ja turvallisia käyttää?

Tarjoamme materiaalitestauksia ja muita TKI-palveluita yrityksille. Meillä on pitkä kokemus ja asiantuntemus materiaalien testauksessa ja analysoinnissa, ja voimme taata korkean laadun ja tarkkuuden kaikissa palveluissamme. Tarjoamme mm. metallien testausta, korroosionkestävyyden ja mekaanisen lujuuden testausta, sekä monia muita testauksia. Meillä on myös mahdollisuus räätälöidä testauspalvelut vastaamaan juuri teidän tarpeitanne.

Yhteyshenkilö
Arvo Tiilikainen

arvo.tiilikainen@savonia.fi
044 7856 276


Kone ja metalli

Tarjoamme erinomaista palvelua hitsaus- ja koneistusalan tarpeisiin, kuten teräksen, alumiinin- ja kuparin hitsaukset, sekä laserleikkaukset ja erilaiset koneistuspalvelut. Käytämme aina uusinta teknologiaa ja laitteita, jotta voimme taata korkeimman laadun ja tehokkuuden kaikissa töissämme. Lisäksi meiltä saat myös räätälöityjä palveluita ja voimme tehdä piensarjavalmistusta. 

Yhteyshenkilö
Esa Jääskeläinen

Henkilökuva Esa Jääskeläisestä

esa.jaaskelainen@savonia.fi
044 7856 271


FINAS-akkreditoidut päästötestaukset

Savonia tarjoaa päästömittauspalvelun, joka on tarkka ja luotettava ratkaisu teollisuuden päästöjen mittaamiseen. Savonia on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T301, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Akkreditoituun pätevyysalueeseen kuuluvat nyt myös päästömittaukset.

Mittaukset sisältävät päästöjen kaasukomponenttien, hiukkasten sekä kaasujen lämpötila- ja virtausmittaukset nykyaikaisilla ja standardin mukaisilla menetelmillä. Palvelu sisältää viranomaisen vaatiman mittaussuunnitelman sekä toimintaselostuksen päätelmineen. Tarvittaessa annamme opastusta laitoksen oikeanlaisesta ja turvallisesta käytöstä.

FINAS-sertifioitu päästömittauspalvelumme auttaa yritystäsi saavuttamaan ympäristötavoitteensa ja varmistamaan, että olet noudattanut kaikkia sääntöjä ja määräyksiä.

Yhteyshenkilö
Petteri Heino

petteri.heino@savonia.fi
044 7856 759


Energiatekniikka

Energia-alalla toimiminen vaatii tietämystä ja teknistä osaamista, jotta voidaan kehittää innovatiivisia ja tehokkaita ratkaisuja. Energiatutkimuskeskus tarjoaa monipuolisia palveluja energiasektorin yrityksille ja yhteisöille esimerkiksi energiatuotannon-, -siirron ja jakelun sekä energiavarastoinnin osa-alueilla. Meillä on laaja-alainen asiantuntemus ja laitteisto, joka mahdollistaa uusien teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisen sekä testaamisen energiasektorin tarpeisiin. Meillä on myös koulutuspalveluja, jotka auttavat yrityksiä ja yhteisöjä ymmärtämään ja hyödyntämään uusimpia energiateknologioita.

Yhteyshenkilö
Petteri Heino

petteri.heino@savonia.fi
044 7856 759


Savonia-yrityksille

27/09

2023

Icon stop
Myönteisesti yhdessä – Vanhempien mentalisaatiokyvyn vahvistaminen lapsiperhetyössä

Vanhemmuudessa mentalisaatiolla tarkoitetaan vanhemman kykyä pohtia lapsen käyttäytymisen taustalla olevia

26/09

2023

Icon stop
SOHASU-päivä: Sosiaalialan hankkeet sekä Kestävä ja älykäs hyvinvointi -tutkimusryhmä esittäytyvät

Savonia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan hanketoiminta esittäytyy yhdessä Kestävä ja älykäs hyvinvointi -tutkimusryhmän kanssa. Lue lisää

21/09

2023

Icon stop
Savonian Kestävä ja älykäs hyvinvointi -vahvuusalalla yhdistyvät sote-ala ja uusin teknologia

Savonian Hyvinvointiteknologian vahvuusalan nimi on vaihtunut. Uusi nimi ”Kestävä ja

19/09

2023

Icon stop
Kiertotalouden liiketoimintamalleilla kestävää kasvua Pohjois-Savoon

Kiertotalous käsitteenä voidaan kuitenkin myös kokea haastavana täysin sisäistää, koska kiertotalous ei ole pelkästään yksi yhtenäinen malli, vaan se tarjoaa erilaisia lähestymistapoja ja mahdollisuuksia yrityksille hyödyntää resursseja tehokkaasti, vähentää jätettä

19/09

2023

Icon stop
Sivuvirrat hyötykäyttöön -yritystyöpajasta vauhtia toimintamallin kehittämiseksi

Kuinka saada kierrätys- ja purkumateriaalin tarjonta ja tarve kohtaamaan, jotta

18/09

2023

Icon stop
Yrityksen aineettomat oikeudet, IPR – Vinkkejä alkuvaiheen yrittäjille

Berggren Oy on IPR-alan asiantuntijatalo. He ovat paikallinen kumppani aineettomien oikeuksien (IPR) suojaamisessa ja juridisissa asioissa, kuten patenteissa, tavaramerkeissä, malleissa, verkkotunnuksissa, sopimuksissa ja riita-asioissa, maailmanlaajuisesti. Lue lisää

15/09

2023

Icon stop
Kun niitä joskus hyödynnettäisiinkin – Lapsinäkökulmainen tutkimus

Lapsilta hankitaan kyllä toisinaan erilaista tietoa siitä, mitä toiveita heillä

15/09

2023

Icon stop
Työelämän muutos

Maailma muuttuu ja monimutkaistuu ja työn luonne on muuttumassa entistä enemmän kohti luovaa ongelmanratkaisua ja uuden oppimista. Sen vuoksi muutos vaatii yrityksiltä ja muilta organisaatioilta ja niiden työntekijöiltä jatkuvaa osaamisen