WGSN – viimeisin trenditieto 

Mistä opiskelijat löytävät muodin ja vaatetuksen ajankohtaisimman tiedon ja tulevat trendit? Tätä kysyimme muotoilun lehtori Sirpa Ryynäseltä.

”WGSN:sta”, vastaa Sirpa. WGSN (World’s Global Style Network) on verkossa toimiva muodin ja vaatetuksen ajankohtais- ja trenditietopankki. Lisäksi sivustolta löytyy tietoa CAD-suunnittelusta, trendianalyyseja ja tietoa muodista- ja muotisuunnittelusta. Palvelu on suunnattu vain ammatilliseen käyttöön.

”Juuri nyt kannattaa katsoa esimerkiksi Future Strategies Big Ideas 2023 webinaari, seurata kerran kuukaudessa ilmestyvää Sustainable Bulletin –julkaisua tai tutustua alkuvuodesta pidettyjen kangasmessujen tarjontaan”, vinkkaa Sirpa. ”Löydät myös tietoa niin liiketoimintaan, visuaaliseen markkinointiin kuin väri-, materiaali- kuin tuotesuunnitteluun.”

WGSN-palveluun voi tehdä omat käyttäjätunnukset sivuston oikean yläreunan kohdasta Log in. Saako tunnuksilla jotain lisäarvoa? ”Kyllä! Kirjautumalla saat käyttöösi enemmän toimintoja: mm. Workspace –tilan, johon voit tallentaa haluamasi tiedostot sekä Color play –toiminnon, jolla voit hyödyntää maksullisia Pantone TCX –värikarttoja. Voit suunnitella omat värikartat ja tallentaa ne käytettäväksi esimerkiksi Adobe Illustratorissa.” Sirpa opastaa.

WGSN-tietokanta