Valmistaudu opiskelijaelämääsi

#savoniaAMK

Opiskelu Savoniassa ja Kuopion alueella

Opiskelu Kuopion alueella, eli Varkaudessa, Iisalmessa ja Kuopiossa, tarjoaa antoisan alustan legendojen kokemiselle. Savonia-ammattikorkeakoulun kompaktit ja viihtyisät kampukset tarjoavat jokaiselle jotakin. Kampuskaupunkiemme ehdoton valtti on luonto, joka on aina lähellä. Nauti vapaa-ajasta puhtaassa luonnossa erilaisten harrastusten ja aktiviteettien parissa, vesistöjen ja metsien ympäröimänä. Jokainen kaupunki tarjoaa monipuolista tekemistä, tapahtumia, harrastuksia ja kulttuuria. Savossa kun ollaan, on tunnelmakin sen myötäinen, eli välitön ja leppoisa.

Kokosimme alle oleelliset tiedot Savonian kampuskaupungeista. Näillä vinkeillä pääset alkuun, kun suunnittelet tai aloitat opintoja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tervetuloa tutustumaan opiskeluun Kuopion alueella!

Savonia on täynnä elämää

Opiskelijaelämä Savoniassa on täynnä monenlaisia polkuja. Katso opiskelijoidemme tarinoita

Asuminen

Asutpa yksin, perheen tai kämppiksen kanssa, asunto on opiskelijaelämän keskipiste. Kaikissa Savonian kampuskaupungeissa vuokra-asunnon saaminen on helppoa ja vuokrien yleinen taso sopii opiskelijan kukkarolle erinomaisesti.

Arki hallussa.

Opiskelija-asunnot Varkaudessa

Wartalo Kodit Oy on Varkauden kaupungin omistama vuokrataloyhtiö, joka omistaa eri puolella kaupunkia yhteensä 1300 vuokra-asuntoa. 

Opiskelija-asunnot Kuopiossa

Kuopas eli Kuopion Opiskelija-asunnot Oy rakennuttaa, ylläpitää ja vuokraa opiskelija-asuntoja Kuopiossa.

Opiskelija-asunnot Iisalmessa

Petterinkulma Oy on Iisalmen kaupungin omistama osakeyhtiö, joka tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Iisalmen kaupungin alueella. 

Värikästä vapaa-aikaa.

Opiskelijaelämää ja -tapahtumia

Opiskelu on elämänvaihe, jossa suuret ja mieleenpainuvat hetket koetaan yhdessä. Opiskelijakunta SAVOTTA toimii kaikkien kampusten opiskelijoiden parasta ajatellen. Olemme osaltamme edistämässä arkesi sujuvuutta ja lupaamme sen olevan kanssamme hauskempaa, helpompaa ja halvempaa. Osallistumalla SAVOTTAn aktiviteetteihin voit tutustua opiskelijoihin muiltakin kuin omalta alaltasi.

Vielä koittaa aika, kun bailataan

Kauppakadun Improbatur

Kauppakadun Improbatur valloittaa vuosittain Kuopion Kauppakadun. Tämä poikkitieteellinen tapahtuma on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka haluavat pitää hauskaa vähän isommassa porukassa.

Tahkofest

Kokeaksesi talvisen opiskelijoita yhdistävän viikonlopun, sinun ei tarvitse lähteä Lappiin asti. Riittää että saavut Kuopion alueelle ja Tahkolle. Tahkofest on opiskelijoille järjestettävä ainutlaatuinen talvitapahtuma, jota et halua jättää välistä! 

Winterfest

Opiskelijoiden talvirieha Winterfest kokoaa alueen korkeakouluopiskelijat Kuopion Savilahdelle talviseen hauskanpitoon.

Opiskelijan terveydenhuolto

Savonia haluaa tukea henkilökuntansa lisäksi opiskelijoiden hyvinvointia. Savonian hyvinvointipalveluihin kuuluvat opintojen ohjaus, opintopsykologin palvelut, opiskeluterveydenhuolto, opiskelijan päihdeohjelma ja opiskelijatoiminta seurakunnissa.

Hyvinvointia unohtamatta.

Kuopion alueella kaikki on lähellä.

Liikenne

Kuopion alueella liikenneyhteydet ovat hyvät. Pääset perille niin junalla, bussilla kuin lentämälläkin. Iisalmen, Kuopion ja Varkauden välimatkat ovat lyhyitä ja välejä liikennöidään ahkerasti. Lisäksi kaupunkien sisäinen liikenne on kattavaa. Savonian kampuskaupungeissa pääset helposti liikkumaan myös pyörällä tai vaikka kävellen.

Varkaus

Varkaudessa paikallis- ja lähiliikenteen liikennöitsijä on Kuopion Liikenne. Varkauden ja Kuopion välinen liikenne toimii myös sujuvasti.

Kuopio

Vilkku-bussit palvelevat kaikkia matkustajia Kuopiossa ja sen lähialueella. Muista myös yhteiskäyttöpyörät, sähköavusteiset Vilkku-fillarit!

Iisalmi

Iisalmen paikallisliikenne palvelee kaupungin alueella. Iisalmen ja Kuopion välillä liikkuminen käy kätevästi, koska joukkoliikenteeseen käy samat yhteiskäyttöliput.

Harrastukset ja vapaa-aika

Savonian opiskelijana pääset nauttimaan Sykettä -liikuntapalveluista. Sykettä tarjoaa monipuolisen, erilaiset liikkujat huomioivan liikuntakalenterin Savonian opiskelijoille. Tarjolla on mm. ryhmäliikuntatunteja, erilaisia lajivuoroja sekä viikottaisia vakiovuoroja.

Tekemistä joka lähtöön.

Kulttuuria ja vapaa-aikaa Varkaudessa

Varkauden kaupunki on koonnut kaupungit oleelliset tekemiset ja kokemiset yhdelle sivustolle.

Kuopio tunnetaan tapahtumista

Kuopion alueen sivuilta löydät paljon tietoa paitsi vapaa-ajasta Kuopiossa, myös vinkit Iisalmen, Varkauden ja koko alueen menoihin.

Löydä uusi harrastus Iisalmesta

Tutustu Iisalmen Harrastushaku-sivustoon.

Savonian kampukset

Kuopio, Microkadun kampus

Yli 118 000 asukkaan Kuopio on vilkas korkeakoulukaupunki. Kuopion monipuolisesta kulttuuri- ja tapahtumatarjonnasta jokainen tekee omat löytönsä kiinnostusten mukaan. Savonian opetustarjonta on Kuopiossa laajin, opiskelijoitakin on yhteensä 4 500. Kuopion kampuksilla voit opiskella liiketalouden, matkailu- ja ravitsemisalan, kulttuurialan, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan alan ammattilaiseksi. 

Iisalmen kampus

Kompaktin kokoinen Iisalmi on opiskelijalle ihanteellinen. Savonian opetustarjonta Iisalmessa on keskitetty yhdelle kampukselle, joka sijaitse aivan 22 000 asukkaan kaupungin keskustan tuntumassa. Savonian tilat Iisalmessa ovat modernit ja nykyaikaisesti varustellut. Savonian Iisalmen yksikössä voit opiskella luonnonvara-alan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi.

Varkauden kampus

Varkaus on 21 000 asukkaan vireä ja turvallinen kaupunki. Varkaus tunnetaan kansainvälisesti vahvasta energiateknologian osaamisesta. Alueen yritykset työllistävät yli 1 000 alalla toimivaa työntekijää. Savonian Varkauden yksikkö toimii tiiviissä yhteistyössä energiatekniikan alan yritysten kanssa. Opetus on työelämäläheistä, josta hyvä esimerkki on energiatutkimuskeskus.

Millainen on sinun tarinasi?

Yhteishaku on lähestymässä. Hae opiskelemaan ja koe, millaisia legendaarisia hetkiä polullesi osuu. Tutustu Savonia-ammattikorkeakoulun koulutuksiin ja täytä hakulomake Opintopolku-palvelussa.