
Tradenomi (ylempi AMK), Digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
Verkko-opintoina sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation asiantuntijaksi!
YAMK-koulutuksen aikana perehdyt digitalisaation käsitteeseen, opit hyödyntämään ajankohtaisia digitaalisia ratkaisuja asiakkuusprosessin tukemiseksi. Opit myös kehittämään uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia digitaalisia menetelmiä. Tutuiksi tulevat potilas- ja asiakastarpeesta lähtevä digitaalisten palvelujen arviointi ja analysointi.
Opinnoissasi perehdyt tuotekehityksen ja hankintatoimen merkitykseen ja saat valmiuksia osallistua näihin oman alueesi asiantuntijana. Opit arvioimaan myös digitaalisissa ympäristöissä tapahtuvaa palveluohjausta. Huomioit myös potilas- ja asiakasturvallisuuden sekä tietoturva- ja tietosuojanäkökulmat ja arvioit niiden toteutumista digitaalisissa ja teknologisissa ympäristöissä.
Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi sinulla on vahva asiantuntemus digitalisaatiosta sosiaali- ja terveysalalla. Osaat perustaa toimintasi näyttöön perustuvaan tietoon. Tunnet sosiaali- ja terveysalan kehittämiskohteet ja muutostarpeet digitalisaation näkökulmasta niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Koulutuksen jälkeen osaat myös seurata, ylläpitää ja ohjata digitaalisten palveluiden toimivuutta organisaatiossa.
Opinnoissa painottuu työelämälähtöisyys. Opinnäytetyön aihetta valitessa voit huomioida oman asiantuntijuutesi ja työyhteisösi kehittämistarpeet. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä erilaisiin yhteistyöorganisaatioihin. Kaikissa oppimistehtävissäsi käytät näyttöön perustuvaa tietoa ja sovellat opittua käytännön työelämään.
Opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina. Koulutus järjestetään monialaisesti yhdessä sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan opiskelijoiden kanssa.

Koulutuksen sisältö
Opintojen alussa valitset yhteisistä ja alakohtaisista asiantuntijuusopinnoista suoritettavat 30 opintopisteen kokonaisuudet henkilökohtaisen opinto- ja urasuunnitelmasi mukaisesti.
Alakohtaisia opintoja ovat:
- digitaaliset ratkaisut sosiaali- ja terveysalalla 5 op
- tietoturva ja tietosuoja digitaalisissa järjestelmissä 5 op
- potilas- ja asiakasturvallisuus digitaalisissa ja teknologisissa ympäristöissä 5 op
- digitaalisten ja teknologisten ratkaisujen tuotekehitys ja hankinta 5 op
- digitaalisten ja teknologisten ratkaisujen hyödyntäminen ja käyttö potilas- ja asiakastyössä 5 op
- palveluohjaus digitaalisissa ympäristöissä 5 op
Opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman yhdessä ohjaavan opettajansa kanssa. Koulutuksen vastuuopettaja yhdessä Savonian muun henkilöstön kanssa ohjaa ja tukee henkilökohtaisten tavoitteittesi määrittelemisessä ja saavuttamisessa.
Syksyn yhteishaku 2023
Hakuaika
04.09.2023 – 14.09.2023Hakeminen
Koulutukseen haetaan syksyn 2023 yhteishaussa. Hakuaika päättyy 14.9.2023 klo 15.00.
Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.
Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta löydät Hakeminen-sivulta.
Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä
hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002
Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä
Elisa Snicker
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 5015
Liisa Klemola
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6203
Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset
Koulutus on suunnattu tradenomi (AMK) –tutkinnon suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.
Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) liiketalouden alan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.
Työkokemus
Hakukelpoisuuteen vaadittava kahden vuoden (24 kk) työkokemus täytyy olla kertynyt aikavälillä tutkintotodistuksen myöntämispäivästä joulukuun loppuun (31.12.2023).
Työkokemus ilmoitetaan hakulomakkeella täysinä kuukausina. Osa-aikatyön tunnit tulee muuntaa kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuskuukausia vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Työkokemuksen määrä ja laatu tulee osoittaa työtodistuksilla. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. organisaation nimi ja yhteystiedot, työsuhteen alkamis- ja päättymispäivämäärät, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Työtodistuksessa tulee myös olla työnantajan yhteystiedot, todistuksen antajan virallinen allekirjoitus ja allekirjoituspäivämäärä. Viralliseksi allekirjoitukseksi hyväksytään todistuksen antajan omakätinen allekirjoitus tai sähköinen allekirjoitus (kaunokirjoitusfontilla tehty allekirjoitus ei ole virallinen). Voimassaolevasta työsuhteesta tulee pyytää työnantajalta väliaikainen työtodistus, mikäli työkokemuksen määrää ei voi todistaa muilla aikaisemmilla työtodistuksilla. Työsopimuksia ei voida huomioida.
Alan päätoiminen yrittäjyys voidaan hyväksyä myös työkokemukseksi. Todistaakseen yrittäjyyden hakijan tulee toimittaa YEL-vakuutustodistus (YEL= yrittäjäeläkevakuutus) ja ote Kaupparekisteristä (tai muusta vastaavasta, jossa näkyy yrityksen nimi, toimiala ja aika jolloin yritys on ollut toiminnassa).
Ulkomailla hankittu työkokemus todistetaan vastaavilla virallisilla dokumenteilla. Mikäli työtodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomi, ruotsi tai englanti, on alkuperäiskielisen todistuskopion lisäksi toimitettava kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä, josta tulee käydä ilmi kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
Huom! Ylempiin amk-tutkintoihin hakevien tulee liittää kopiot tutkinto- ja työtodistuksista Opintopolun hakulomakkeelle 21.9.2023 klo 15 mennessä.
Opiskelijavalinta
Aloituspaikat: 10
Opiskelijat valitaan valintakurssin perusteella.
Valintakurssi on tutkintoon kuuluva viiden opintopisteen laajuinen opintojakso, joka vastaa noin 135 tunnin työpanosta. Valintakurssi toteutetaan Savonian verkko-oppimisympäristössä. Hakijoille lähetetään hakuajan jälkeen sähköpostilla ohjeet valintakurssille kirjautumista varten.
Valintakurssi avautuu 27.9.2023 klo 10.00 ja sulkeutuu 1.11.2023 klo 23.59.
Valintakurssin maksimipistemäärä on 100 pistettä, ja siitä on saatava vähintään 40 pistettä voidakseen tulla valituksi.
Valintakurssi on yhteinen seuraaville Savonian syksyn 2023 yhteishaun hakukohteille:
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
- Tradenomi (ylempi AMK), digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
- Insinööri (ylempi AMK), digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkkototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
- Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä, verkkototeutus
Hakukohde ei ole mukana valtakunnallisessa valintakoeyhteistyössä.
Avoimen ammattikorkeakoulun suorituksen saavat kaikki hakijat, jotka ovat suorittaneet valintakurssin hyväksytysti.
Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä Savonian järjestämällä valintakurssilla, niitä tulee hakea 21.9.2023 klo 15.00 mennessä. Katso ohjeet Hakeminen-sivulta kohdasta Yksilölliset järjestelyt.
Opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin voit tutustua tarkemmin Hakeminen-sivulla
Opintojen rakenne
Tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä. Opiskeluaika on noin kolme vuotta.
Rakenne:
- koulutusalan ammattiopinnot 30 op
- monialaiset valinnaiset opinnot 30 op
- opinnäytetyö 30 op
Opetuksen toteutus
Koulutus järjestetään verkkototeutuksena. Opinnot voi suorittaa kokonaan verkossa.
Opinnot koostuvat verkkoympäristössä opiskelusta, itsenäisestä opiskelusta, käytännön työstä ja oppimistehtävistä. Opintoihin kuuluu yksittäisiä luentopäiviä ja seminaareja, jotka ilmoitetaan hyvissä ajoin edellisen lukukauden aikana. Luennot ja seminaarit ovat pääosin nauhoitettuja. Opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohessa: oppimistehtävät ja opinnäytetyön voi kytkeä oman työpaikan kehittämiseen.
YAMK-tutkinnon laajuus on 90 op ja opiskeluoikeusaikaa myönnetään 3 vuotta. Lukuvuoden aikana opiskellaan keskimäärin 30 op, mikä tarkoittaa opiskelijan kannalta noin 800 tunnin työpanosta. Opinnot on mahdollista suorittaa myös nopeammin, noin 1.5 vuodessa.

Työelämäläheinen opinnäytetyö
Savoniassa teet opinnäytetyösi työelämäläheisesti, joka mahdollistaa sinulle verkostoitumisen oman alasi tai muiden alojen asiantuntijoiden ja työnantajien kanssa jo opintojen aikana. Opiskelijana osoitat kykeneväsi itsenäisesti tunnistamaan, arvioimaan ja ratkaisemaan työelämän kehittämishaasteita.

Työelämä vahvasti taustalla
YAMK-opiskelijana voit kytkeä opintojaksojen oppimistehtäviä ja opinnäytetyösi oikeaan työelämään, joko omaan työpaikkaasi tai muuhun valitsemaasi organisaatioon. Lisäksi Savonian tutkimus- ja kehittämistoiminnassa on tarjolla työelämään liittyviä oppimistehtäviä tai opinnäytetyön aiheita.

Tutustu opetussuunnitelmaan
Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä ja opiskeluaika noin 2,5–3 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin koulutuksen opetussuunnitelman avulla.
Uramahdollisuudet
Asiantuntijakoulutuksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä digitalisaation asiantuntija- ja johtamistehtävissä moniammatillisissa työyhteisöissä. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Tradenomi (YAMK) on englanniksi Master of Business Administration (MBA) (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014).
Tehtävänimikkeitä:
- digitaalisten palveluiden asiantuntija
- hanke- tai projektipäällikkö
- palveluesimies, palvelupäällikkö
- suunnittelija, kouluttaja
- erityisasiantuntija