Maahanmuuttotyön hankkeet

#savonia

Savonia mukana maahanmuuttajahankkeissa

Savonia-ammattikorkeakoulu osallistuu aktiivisesti valtakunnallisiin ja alueellisiin verkostoihin sekä hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Savonian maahanmuuttotyötä kehitetään ja on kehitetty näissä hankkeissa:

Hankkeet ja projektit

Mies katsoo läppäriä.

SIMHEmalli

Maahanmuuttajien alueellisten ohjaus- ja urapalveluiden rakentaminen ja vakiinnuttaminen Itä-Suomen ammattikorkeakoulujen alueella. Yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa. OKM rahoittaa.

Katso infovideo: SIMHE-ohjaus | in Finnish and in English | 3 min

Opiskelijat tutkivat yhdessä pöydällä olevaa paperia
.

MOKOMA

Monipaikkainen valmennus asiantuntijatehtäviin korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille -hanke on Karelia ja Savonia-ammattikorkeakoulujen ja Itä-Suomen yliopiston yhteinen hanke. OKM rahoittaa. Nimi: KAVA-koulutus.

Lue myös: Savonian Sanomat | Uusi koulutus korkeakoulutetuille maahanmuuttajille, s. 26 – 27

Opiskelijat kuuntelevat.

Learning to LIVE

LEARNING to Live and Work Together – Increasing the quality of life for vulnerable migrant students in higher education through digital technology enhanced support. Erasmus + rahoitus. Project ended 8/2021. Löydät meidät instagramista #L2Lproject

Pohjois-Savo Talent Hub

Pohjois-Savo Talent Hub on Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston, Kuopion kaupungin ja Kuopion alueen kauppakamarin toteuttama yhteishanke. Hankkeella edistetään alueen korkeakouluista valmistuvien kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä alueen yrityksiin ja muihin organisaatioihin, jotka kärsivät koulutetun työvoiman puutteesta.

Yhteyshenkilö: projektipäällikkö Jarkko Surakka
jarkko.surakka(ät)savonia.fi
Lue lisää Talent Hubista

Ajankohtaisia ilmoituksia hankkeilta

Katso Sawosta maailmalle -tapahtumat marraskuussa 2021 Kauppakamarin sivuilta! Toimintaa on mm. yrittäjille ja kansainvälisille opiskelijoille.

Katso alta, mitä hankkeissa tapahtuu. Voit kysyä lisätietoja myös osoitteesta simhe(ät)savonia.fi

Valmentava koulutus

Haluatko korkeakouluun opiskelemaan? Seuraava moniammatillinen Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille alkaa syksyllä 2022. Ilmoittaudu elokuussa 2022.

KAVA-koulutus

Haluatko päästä pian töihin Suomeen? Asiantuntijatehtäviin
valmentava koulutus
kansainvälisille osaajille, 30 op. Seuraava koulutus tammi-kesäkuussa 2022. Haku on käynnissä 15.11.2021 asti!

SIMHEmalli-hankkeen loppuwebinaari

Asiantuntija! Tule maksuttomaan loppuseminaariin Joensuuhun tai Teamsiin 2.12. kello 9 – 11! Kysy kutsu: simhe(ät)savonia.fi

Vinkkejä verkostoyhteistyöstä

Katso myös nämä vinkit ja linkit, joihin kannattaa tutustua! Savonia ei ole ollut mukana kehittämässä näitä, mutta niistä voi olla sinulle hyötyä.

  • Maamot.fi: Tukea ja konkreettisia työkaluja maahanmuuttajien ohjaukseen ja neuvontaan. Maahanmuuttajien ohjauksen ja neuvonnan tuki -hanke.
  • Kielitesti: Tampereen korkeakoulut ovat kehittäneet kaikille avoimen, sanaston laajuuteen perustuvan kielitestin. KORKO-hanke.
  • AMOS-hankkeen blogi ja podcastit kielitietoisuuden lisäämisestä toisella asteella Pohjois-Savossa.
  • Kansainvälisten korkeakouluopiskelijoiden tukemisen asiantuntijoiden webportaali | L2L-hankkeen tulos.