Ilonan uratarina – Kaupallinen ala toi takaisin Kuopioon

Kaupallinen ala toi takaisin Kuopioon

Lukion jälkeen asuin Tampereella välivuotta viettäen. Selaillessani mahdollisia jatko-opintopaikkoja huomioni kiinnittyi Savon suuntaan. Paluumuutto Kuopioon alkoi tuntua hyvältä ratkaisulta. Siispä hain keväällä 2014 opiskelemaan liiketaloutta, vaikka en vielä oikein tiennytkään, mitä haluan isona tehdä. Kaupallinen ala kuitenkin kiinnosti. Pääsinkin sisään liiketalouden koulutusohjelmaan muistaakseni hyvin pistein.

Kaikkeni annoin ja paljon sain

Opinnot Savoniassa alkoivat vauhdikkaasti syksyllä 2014. Heti alkuun tuli todella paljon uutta niin opintojen kuin uuden ympäristönkin tiimoilta.  Ensimmäisen vuoden jälkeen päätin, että haluan aloittaa ammattiin syventävät opinnot myynnin ja markkinoinnin koulutusohjelmassa. Opiskeluiden aikana tapasin satoja uusia ihmisiä opintojen ja aktiivitoiminnan parissa. Opin paljon uutta ja pääsin haastamaan itseäni erilaisissa projekteissa ja toimeksiannoissa. Kävin myös Erasmus-vaihdossa keväällä 2016, mikä oli yksi hienoimmista kokemuksista opiskeluideni aikana. Suosittelen vaihto-opintoja kaikille!

Savonian tunnelma oli opiskelijalle rento ja kannustava. Olen sitä mieltä, että opinnot antavat sinulle juuri niin paljon, kuin olet itse niille valmis antamaan. Mielestäni annoin kaikkeni ja suoriuduinkin opinnoista hyvin arvosanoin. Muistan vieläkin, kun oppariohjaajani soitti minulle arvioinnin tuloksista. Purskahdin itkuun ilosta ja helpotuksesta, olin ylpeä itsestäni. Tradenomiksi valmistuin joulukuussa 2017.

Savolaisena pääkaupunkiseudulla

Olen ollut työelämässä nyt kaksi vuotta. Opinnoista sain työuralleni ennen kaikkea työkaluja, projektiosaamista, itsevarmuutta ja tarvittavan tieto- sekä kokemuspohjan työnhakuun. Opiskellut aiheet ovat työn alussa tärkeässä roolissa, mutta työ on kuitenkin opettanut eniten. Tämän hetkinen visio urastani on aivan erilainen kuin ajatukseni tuoreena tradenomina.

Työskentelen siis tällä hetkellä markkinointiassistenttina kansainvälisessä terveys- ja hygienia-alan yrityksessä Espoossa. Aloitin työt helmikuussa 2018. Työ on monipuolista, haastavaa ja mielenkiintoista. Opin jatkuvasti uutta ja saan kehittää omaa ammattitaitoani. Työskentelen B2B-puolella ja toivon jatkavani uraa yrityspuolella jatkossakin. Teen töitä tiiviisti markkinoinnin, asiakaspalvelun, myynnin, johdon sekä kansainvälisten kollegoiden kanssa.

Tiimityöskentelytaidot ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat erityisen tärkeitä, jotta työt saadaan tehtyä laadukkaasti ja ajallaan. Pakko myöntää, että savolaiselle nuorelle naiselle sopeutuminen pk-seudun ilmapiiriin oli alkuun haastavaa, mutta kun on ystävällinen ja rauhallinen, katsoo silmiin, sanoo ajatuksensa suoraan ja selkeästi niin hyvä tulee. Hyppy tuntemattomaan (pk-seudulle) valmistumisen jälkeen oli varmasti ketterin ja rohkein urallani. Seuraavat vedet ovat todennäköisesti vähän lämpöisempiä.

Vinkit tuleville tradenomeille

Voin lämpimästi suositella Savonia-ammattikorkeakoulun opintoja ja Kuopiota opiskelukaupunkina. Yleinen ilmapiiri on lämminhenkinen ja rento, tekemisen meininkiä kuitenkaan unohtamatta. Liiketalouden koulutusohjelma on oivallinen mahdollisuus kaupallisesta alasta kiinnostuneille. Opettajilla on vankka kokemus taustalla ja se jos mikä on inspiroivaa.

Suosittelen lämpimästi myös vaihto-opintoja. Niiden kautta saa tuntumaa kansainväliseen työskentelyyn, jos sellainen kiinnostaa. Sain itse paljon uusia kavereita ja tuttavia eri aloilta tutortoiminnan kautta. Osan kanssa olen yhteyksissä vielä tänäkin päivänä. Kannustan aktiivisuuteen ja rohkeuteen niin opiskeluissa kuin työnhaussa. Oma-aloitteisuus on se juttu!
 

Ilona Naukkarinen, tradenomi (AMK), myynti ja markkinointi
Markkinointiassistentti
Oy Essity Finland Ab

Ilona Naukkarinen
Ilona Naukkarinen

Kiinnostuitko alasta?

Tutustu liiketalouden alan opintotarjontaan!