Kevään ensimmäinen yhteishaku käynnistyy – Varkaudessa alkaa uusi tutkintokoulutus

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakoulussa on haettavana viisi englanninkielistä koulutusta. Opintoihin voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku on 4.–18.1.2023. Ensimmäisessä yhteishaussa haetaan englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin.

Vuonna 2023 uutena tutkinto-ohjelmana ensimmäisessä yhteishaussa on Industrial Management –tutkinto. Kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkanen kertoo, että Savonian tavoitteena on lisätä lähivuosina merkittävästi kansainvälisten opiskelijoiden määrää.

– Aiemmin Savoniassa on ollut neljä kansainvälistä bachelor-tasoista tutkinto-ohjelmaa. Syksyllä 2023 aloitetaan viides kansainvälinen tutkinto-ohjelma, Industrial Management, joka toteutetaan Varkauden kampuksella. Tämä koulutus mahdollistui, kun OKM myönsi Savonialle uuden tutkinnonanto-oikeuden tuotantotalouteen. Industrial Management -ohjelmaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten kanssa, Laukkanen kertoo.

Vaikka opinnot ovat englanniksi, jokaisen kansainvälisen opiskelijan opintoihin kuuluu suomen kielen opintoja.

– Kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin on rakennettu suomen kielen oppimisen polku, jotta opiskelijoilla olisi valmistuessaan paremmat edellytykset työllistyä alueellemme. Kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden työelämäyhteyksien ja uravalmiuksien kehittymistä on lisäksi vahvistettu Talent Hub -toiminnan avulla, Laukkanen jatkaa.

Ensimmäisessä yhteishaussa haettavana ovat seuraavat koulutukset: Bachelor of Business Administration, International Business; Bachelor of Health Care, Registered Nurse; Bachelor of Engineering, Information Technology, Bachelor of Engineering, Mechanical Engineering ja Bachelor of Engineering, Industrial Management.

Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tutustu ensimmäisen yhteishaun koulutustarjontaan Savonian nettisivuilla klikkaamalla tästä.