Kevään ensimmäinen yhteishaku käynnistyy 5. tammikuuta – Vuoden 2021 haussa Savoniaan haki lähes 2300 kansainvälistä hakijaa

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakoulussa on haettavana neljä englanninkielistä koulutusta. Opintoihin voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat.

Savonian opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela kertoo, että Savoniassa kansainvälisten hakijoiden määrä on ollut viime vuodet kasvussa.

– Savonian tavoitteena on kehittää kansainvälistä opiskelijarekrytointia ja kasvattaa kansainvälisten hakijoiden määrää jatkossakin, Koskela sanoo.

Vaikka opinnot ovat englanniksi, jokaisen kansainvälisen opiskelijan opintoihin kuuluu suomen kielen opintoja.

– Toive on, että mahdollisimman moni tutkinnon suorittanut työllistyy Suomeen. Kansainväliset osaajat ovat yksi ratkaisu Suomen osaajapulaan, ja integroitumisen näkökulmasta kielen osaaminen on todella tärkeää.

Parhaillaan Savoniassa opiskelee 500 kansainvälistä opiskelijaa. Vuoden 2021 ensimmäisessä yhteishaussa kansainvälisiä hakijoita oli lähes 2300.

Ensimmäisessä yhteishaussa haettavana on seuraavat koulutukset: Bachelor of Business Administration, International Business; Bachelor of Health Care, Registered Nurse; Bachelor of Engineering, Information Technology ja Bachelor of Engineering, Mechanical Engineering.

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku on 5.–19.1.2022. Ensimmäisessä yhteishaussa haetaan englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tutustu Savonian ensimmäisen yhteishaun koulutustarjontaan

Lisätiedot:

Anne Koskela
Opiskelijapalvelujohtaja
044 785 5050
anne.koskela@savonia.fi