Tekniikan opiskelijat poseeraavat.

Syksyn yhteishaku 4.-14.9. – Rakennusalalla huutava pula tekijöistä

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyi tänään 4. syyskuuta. Savonia-ammattikorkeakoulussa on haussa yhteensä 470 aloituspaikkaa.

Ammattikorkeakoulututkintoja on haussa tekniikan alalta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja on tarjolla liiketaloudessa, muotoilussa, tekniikassa sekä sosiaali- ja terveysalalla.

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot on suunnattu työelämässä oleville korkeakoulututkinnon suorittaneille. Joustavien toteutustapojen ansiosta YAMK-tutkinnon opiskelu onnistuu mainiosti työn ohessa.

Yhteishaussa hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelun kautta. Hakuaika päättyy 14. syyskuuta kello 15. Tutustu syksyn yhteishaun koulutustarjontaan klikkaamalla tästä.

Heräsikö sinulle kysyttävää yhteishaussa hakemisesta? Ota yhteyttä hakijapalveluihimme sähköpostitse hakijapalvelut@savonia.fi tai soittamalla numeroon 044 785 7002.

Savonian insinöörit valmistuvat tavoiteajassa – Olemme läpimenossa Suomen parhaimmistoa

Syksyn haussa on nyt tarjolla ensimmäistä kertaa kaksi rakennusmestaritutkintoa, jota ovat aiemmin löytyneet vain kevään yhteishausta. Kyseessä ovat monimuotototeutuksessa tehtävät talonrakennuksen ja infrarakentamisen rakennusmestarin tutkinnot.

Koulutusten lisääminen syksyn hakuun johtuu siitä, että rakennusalan toimihenkilöiden kysyntä on nyt työelämässä todella suurta.

– Vaikka Suomessa ollaankin menossa taantumaan, niin esimerkiksi infrapuolella tekijöitä tarvitaan kipeästi lisää. Alan koulutusmäärät ei nykyisellään riitä mitenkään kasvavaan työvoiman tarpeeseen. Jos rakennusmestarin opintoihin lähtee, niin töitä kyllä löytyy. Opintojen jälkeen voi hakeutua töihin yrityksiin tai julkiselle puolelle ja alalle voi hypätä täysin turvallisin mielin, kertoo toiminnanjohtaja Pekka Lyytikäinen Infra ry:stä.

Asuntorakentaminen on vain osa rakennusalan kokonaisuutta.

– Työmarkkinoilta on tullut selkeä viesti, että työnjohtoalan koulutuksen saaneita henkilöitä tarvitaan nyt kipeästi. Rakennusmestareita tarvitaan työnjohtajiksi erityisesti siksi, että heillä on vahva rakentamisen käytännön ymmärrys, kertoo lehtori Markku Oikarinen.

Erityisesti infrarakentamisen alalla tapahtuu nyt paljon. Samalla kun teitä, siltoja ja muuta yhteiskunnan toimimiseksi elintärkeitä kohteita kunnostetaan tai rakennetaan kiihtyvällä tahdilla. Rakennusalalta eläköityy vuosittain suuri määrä toimihenkilöitä.

Suomessa valmistuu yhteensä noin 1 500 rakennusmestaria ja -insinööriä vuosittain ja vain osa hakeutuu infrarakentamisen pariin. Työvoiman puute on numeroiden valossa merkittävä.

– Savonia on neljänneksi suurin kouluttaja Suomessa, mutta parhaimmistoa, kun katsotaan neljän vuoden määräajassa valmistuneita, Oikarinen kertoo.

Tutustu tekniikan alan AMK-hakukohteisiin syksyn yhteishaussa klikkaamalla tästä.