EMC testaus
Akkreditoitua testausta
#yrityksille
Pitkä kokemus
alalta
EMC-laboratorio on osa Savonian sähkö- ja tietotekniikka-alan tuotekehitys- ja testauspalveluiden kokonaisuutta ja se on perustettu vuonna 2000.
Asiakaslähtöistä
palvelua
Toimintamme keskittyy pääasiassa asiakasyrityksille tehtäviin EMC-mittauksiin ja tarjoammekin joustavaa ja asiakaslähtöistä palvelua asiakkaillemme.
Akkreditoitua testausta
asiakkaan tarpeisiin
EMC-laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T301, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025 -linkki.
Monipuoliset mahdollisuudet
Palvelemme laitevalmistajia, tuotekehitysyrityksiä sekä maahantuojia, jotka haluavat varmistaa tuotteensa EMC-vaatimustenmukaisuuden. Toimimme yritysten tukena aina tuotteen vaatimusmäärittelystä hyväksyntään saakka.
Akkreditoitua testausta
EMC-laboratorio on osa Savonian sähkö- ja tietotekniikka-alan tuotekehitys- ja testauspalveluyksiköiden kokonaisuutta ja se on perustettu vuonna 2000. EMC-laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T301, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025 -linkki. Finas akkredointi käsittää seuraavat menetelmät:
- EN 55011 / CISPR 11
- EN 55022 / CISPR 22
- EN 55016-2-1 / CISPR 16-2-1
- EN 55016-2-3 / CISPR 16-2-3
- EN 55032 / CISPR 32
Takanamme on vuosien kokemus EMC-testauksesta. Toimintamme keskittyy pääasiassa asiakasyrityksille tehtäviin EMC-mittauksiin ja tarjoammekin joustavaa ja asiakaslähtöistä palvelua asiakkaillemme. Lisäksi olemme pienemmässä määrin mukana alaa sivuavissa tutkimushankkeissa.
EMC-laboratorion testauspuitteet soveltuvat erinomaisesti teollisuusvaatimuksiin. Muita laboratoriossamme yleisesti testattavia tuoteryhmiä ovat kotitalous-, ajoneuvo- ja mittalaitteet sekä lääkinnälliset laitteet. Testauspaikkana säteilevien häiriöiden päästömittauksissa käytetään suojattua puolivaimennettua huonetta, ns. kolmen metrin mittapaikkaa, jonka pituus on 9 m, leveys 6 m ja korkeus 5,9 m. Huoneen lattian kantavuus on 1500 kg. Johtuvien häiriöiden testauksia varten laboratoriossa on suojattu huone. Lisäksi meiltä on saatavissa olosuhdetestausta sekä materiaaliteknisiä tutkimus- ja kuvantamispalveluita.

Palvelumme
EMC-testauspalvelu
- Full Compliance, testaus hyväksyntää varten (EMC-direktiivi / CE-merkintä)
- Pre Compliance, esim. tuotekehitysprojektin vaatimustenmukaisuuden varmistaminen ennen kolmannen osapuolen toimesta tehtävää hyväksyntätestausta
- R&D-testaus, suunnitteluratkaisujen toimivuuden testaaminen, ongelman ratkaisu, kulujen pienentäminen
EMC-asiantuntijapalvelut
- Vaatimusmäärittelyt asiakkaan tuotteelle
- Testaussuunnitelmat
- Asiantuntijalausunnot
- Startup-yrityksen ohjaus hyväksyntäasioissa
- T&K-projektin tuki, EMC-neuvonta
- Tuotekehitysvaiheen katselmointi
- Muuttuneiden vaatimusten päivittäminen
- Markkina-alueen laajennuksen tuomat lisävaatimukset
Olosuhdetestaus
- Lämpötilarasitukset
- Kosteusrasitukset
Materiaalitekniset tutkimukset ja kuvantamispalvelut
- Atomivoimamikroskopia XEI-100, pinnankarheudet nanometritasolla
- Nanoindentaatio, Micro Materials Nano Test MM-NT600, nanometritason aineenkoestus
- E-beam ohutkalvopinnoitus
- Elektronimikroskopia Jeol jsm840A
- UV-valo litografia
Käytössämme on myös seuraavat Itä-Suomen yliopiston laitteet:
- Carl Zeiss SigmaHD VP elektronimikroskooppi, jossa alkuaineanalysaattori
- Skyscan 1172 microCT jolla mikrometritason 3D-röntgenkuvaus
Sähkö-ja magneettikenttien mittauspalvelu
- Saavumme tilauksesta suorittamaan mittaukset kohteelle, jossa halutaan varmistaa työ- ja toimiympäristön turvallisuus sähkö- ja magneettikenttien osalta. (Esimerkiksi tehdasalueet ja tekniset tilat, sähkökeskukset, voimalinjojen läheisyys jne.)
- Liikuteltavan laitteiston aiheuttamia sähkö- ja magneettikenttiä voidaan mitata laboratoriomme häiriöttömässä testauskammiossa. Tällä saavutetaan reilusti pienempi mittausepävarmuus toteutettuihin mittauksiin; vertaa monihäiriöiset työ- / tekniset tilat.
- Tuloksia verrataan esimerkiksi EU-direktiivin 2013/35/EU (työntekijöiden altistuminen E- ja H-kentille) raja-arvoihin, standardiin EN 50527-2-1 (sähkömagneettiset kentät ja henkilöstö, jolla käytössä sydämentahdistin) sekä ICNIRP:2010 antamiin kansainvälisiin suositusarvoihin väestön ja henkilöstön altistumiselle sähkö- ja magneettikentille.Käytössämme on Narda Safety Test Solutionsin mittalaitteistoa altistumisen mittauksiin.
Laitteistolla voidaan mitata: - Magneettikenttiä taajuusalueelta 1 Hz – 400 kHz, 0.3 nT – 10 mT
- Sähkökenttiä taajuusalueelta 1 Hz – 400 kHz, 5 mV/m – 100 kV/m sekä taajuusalueelta 100 kHz – 6 GHz, 0.38 V/m – 650 V/m (CW) tai 0.38 V/m – 22 V/m (True RMS)

Tilat
Kuopion Technopoliksella toimiva EMC-testauslaboratorio palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä laitevalmistajia, tuotekehitysyrityksiä sekä maahantuojia, jotka haluavat varmistaa tuotteensa EMC-vaatimustenmukaisuuden. Toimimme myös yritysten tukena asiantuntijatahona aina tuotteen vaatimusmäärittelystä hyväksyntään saakka.
Laboratoriomme noudattaa kansainvälistä testaus- ja kalibrointilaboratorioiden pätevyysvaatimusstandardia SFS – EN ISO/IEC 17025:2005.
Yhteystiedot
Savonia-ammattikorkeakoulu
EMC-laboratorio
PL 6 (Microkatu 1)
70201 Kuopio
Tarjouspyynnöt ja tiedustelut:
Vaatimusmäärittelyt ja testaussuunnitelmat
Tutkimusinsinööri, menetelmävastaava
Marko Sorsa
marko.sorsa@savonia.fi
Puh. 044 785 5556
EMC- testaus
Testausoperaattori
Ari Halvari
ari.halvari@savonia.fi
Puh. 044 785 5579