
Tanssinopettaja/musiikkipedagogi (ylempi AMK), taidepedagogiikka, monimuotototeutus
Kehitä osaamistasi ja sijoita itseesi – pääsääntöisesti verkossa työskennellen
Taidepedagogiikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa valmiudet toimia monialaisissa yhteisöissä laaja-alaisena pedagogina sekä johtamis- ja kehittämistehtävissä.
YAMK-koulutuksessa opit menetelmiä ja saat ammattitaitoa oman työn ja toiminnan kehittämiseen sekä muiden kouluttamiseen. Tutkinto antaa myös valmiuksia kansainvälisissä ja monikulttuurisissa toimintaympäristöissä toimimiseen.
Taidepedagogiikka YAMK-tutkinnon suorittaneet osaavat toimia eri konteksteissa, johtaa, valmentaa ja innostaa erilaisia yhteisöjä ja yhteisöllisiä prosesseja. He osaavat käyttää, soveltaa ja luoda menetelmiä, jotka edistävät vuorovaikutusta, osallisuutta ja hyvinvointia.
Opinnot tarjoavat myös luontevan mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä asiantuntijuuden vaihtoon opiskelijakollegoidesi kanssa.
Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena. Opiskelu onnistuu joustavasti työn ohella kotipaikkakunnasta riippumatta, pääsääntöisesti verkossa työskennellen.
Löydät meidät Instagramista @savoniatanssi ja Facebookista @Savonia Musiikki ja Tanssi

Koulutuksen sisältö
Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena. Opinnot sisältävät taiteellisen tiedon ja taidon soveltamista käytännössä monialaisesti ja vuorovaikutteisesti.
Saat valmiuksia tutkivaan ja kehittävään työotteeseen työelämän muutosprosessien hallinnassa. Lisäksi koulutus vahvistaa elinikäisen oppimisen ja ammattitaidon ylläpitämistä sekä monipuolisia vuorovaikutus- ja viestintätaitoja. Koulutus tarjoaa myös tarvittavat teoreettiset tiedot alan vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä toimimiseen.
Tutkintonimike määräytyy pohjakoulutuksen mukaan ja on musiikkipedagogi (ylempi AMK) tai tanssinopettaja (ylempi AMK).
Kevät 2023, 2. yhteishaku
Hakuaika
15.03.2023 – 30.03.2023Hakeminen
Koulutukseen haetaan kevään 2023 toisessa yhteishaussa, hakuaika päättyy 30.3.2023 klo 15.00.
Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.
Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta löydät Hakeminen-sivulta.
Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä
hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002
Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä
Eeri Pihlajakari
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 7411
Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset
Hakukelpoisuuden antaa esimerkiksi jonkin seuraavista tutkinnoista: Tanssinopettaja (AMK), Musiikkipedagogi (AMK), Muusikko (AMK), Musiikin maisteri, Tanssitaiteen maisteri. Hakukelpoisuuden antaa myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.
Soveltuvan tutkinnon lisäksi hakijalle täytyy olla suoritettuna 60 op:n /35 ov:n laajuiset pedagogiset opinnot. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) musiikin tai tanssin alan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.
Työkokemus
Hakukelpoisuuteen vaadittava kahden vuoden (24 kk) työkokemus täytyy olla kertynyt aikavälillä tutkintotodistuksen myöntämispäivästä heinäkuun loppuun (31.7.2023).
Työkokemus ilmoitetaan hakulomakkeella täysinä kuukausina. Osa-aikatyön tunnit tulee muuntaa kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuskuukausia vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Työkokemuksen määrä ja laatu tulee osoittaa työtodistuksin. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. organisaation nimi ja yhteystiedot, työsuhteen alkamis- ja päättymispäivämäärät, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Työtodistuksessa tulee myös olla työnantajan yhteystiedot, todistuksen antajan virallinen allekirjoitus ja allekirjoituspäivämäärä. Viralliseksi allekirjoitukseksi hyväksytään todistuksen antajan omakätinen allekirjoitus tai sähköinen allekirjoitus (kaunokirjoitusfontilla tehty allekirjoitus ei ole virallinen). Voimassaolevasta työsuhteesta tulee pyytää työnantajalta väliaikainen työtodistus, mikäli työkokemuksen määrää ei voi todistaa muilla aikaisemmilla työtodistuksilla. Työsopimuksia ei voida huomioida.
Alan päätoiminen yrittäjyys voidaan hyväksyä myös työkokemukseksi. Todistaakseen yrittäjyyden hakijan tulee toimittaa YEL-vakuutustodistus (YEL= yrittäjäeläkevakuutus) ja ote Kaupparekisteristä (tai muusta vastaavasta, jossa näkyy yrityksen nimi, toimiala ja aika jolloin yritys on ollut toiminnassa).
Kulttuurialalla myös taiteellinen toiminta voidaan hyväksyä työkokemukseksi. Se täytyy osoittaa esim. portfoliolla.
Ulkomailla hankittu työkokemus todistetaan vastaavin virallisin dokumentein. Mikäli työtodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomi, ruotsi tai englanti, on alkuperäiskielisen todistuskopion lisäksi toimitettava kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä, josta tulee käydä ilmi kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
Huom! Ylempiin amk-tutkintoihin hakevien tulee liittää kopiot tutkinto- ja työtodistuksista Opintopolun hakulomakkeelle 6.4.2023 klo 15 mennessä.
Opiskelijavalinta ja valintakoe
Aloituspaikat: 15
Opiskelijavalinta tehdään valintakokeen perusteella.
Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeeseen, joka järjestetään perjantaina 2.6.2023 klo 8.30 alkaen Kuopion Musiikkikeskuksella, Kuopionlahdenkatu 23 C.
Valintakoe koostuu haastattelusta ja toiminnallisesta ryhmätilanteesta. Valintakokeen enimmäispistemäärä on 100 pistettä ja alin hyväksyttävä pistemäärä on 20 pistettä. Valmistaudu esittämään portfoliosi valintakoetilanteessa.
Portfolio:
Tutustu Taidepedagogiikka YAMK tutkinto-ohjelman kompetensseihin, löydät ne opinto-oppaasta.
- Laadi näyteportfolio, jossa tuot esiin osaamistasi kompetenssilähtöisesti.
- Tuo portfolioosi materiaalia omasta osaamisesta ja osaamisen erityisulottuvuuksista.
- Portfolio on persoonallinen ja tekijänsä näköinen, mutta objektiivinen.
- Portfolion ulkoasu ja muoto ovat jokaisen persoonallisia ratkaisuja.
- HUOM: portfolio on asiakirja, jonka oikeellisuudesta vastaa tekijä.
Hakukohde ei ole mukana valintakoeyhteistyössä.
Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä Savonian järjestämässä valintakokeessa, täytä hakulomake ja toimita se liitteineen Savonian hakijapalveluihin.
Opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin voit tutustua tarkemmin Hakeminen-sivulla
Opintojen rakenne
Opintojen laajuus on 60 opintopistettä. Opiskeluaika on noin kaksi vuotta.
Opintojen rakenne:
- alakohtaiset ammatilliset opinnot 20 op
- yhteiset opinnot 10 op
- opinnäytetyö 30 op
Opiskelija voi sisällyttää tutkintoonsa myös muita henkilökohtaisen opiskelu- ja urasuunnitelman mukaan suunniteltuja samantasoisia opintoja. Opiskelusuunnitelmaan voidaan hyväksyä tutkinnon laajuuden ylittäviä opintoja silloin kun nämä eivät pidennä tutkinnon laajuutta vastaavaa opiskeluaikaa.

Henna Korhosen tarina
"Savoniasta sain erinomaiset valmiudet pyörittää omaa yritystä. Suoritin musiikin tutkinto-ohjelman samalla, kun aloitin yritykseni toiminnan ja tämä onnistui saumattomasti."

Taidokkaita tapahtumia
Kulttuurialan erityispiirteenä on kulttuuripalvelujen tuottaminen. Tällaisia palveluita ovat muun muassa musiikki- ja tanssiesitykset, joita opiskelijana pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Tutustu opetussuunnitelmaan
Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin opetussuunnitelman avulla.
Uramahdollisuudet
Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot on suunnattu jo työelämässä oleville korkeakoulututkinnon suorittaneille. YAMK-tutkinto laajentaa ja syventää osaamistasi sekä antaa tarvittavat teoreettiset tiedot alan vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä toimimiseen.
YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativimpiin tehtäviin.