Opetussuunnitelmat

#savoniaAMK

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit
Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

CampusOnline 19S Savonian verkko-opintotarjonta

Opintojaksokuvaus

Koodi4 CO19SRAV
NimiRavitsemushoito ruuansulatuskanavan sairauksissa
Nimi englanniksiNutrition treatment in intestinal diseases
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien ruuansulatussairauksien ravitsemushoidon erityispiirteet.
Opiskelija osaa keskeisimpien ruuansulatussairauksien ravitsemushoidon käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla.
Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä ruuansulatussairauksissa.
Keskeiset sisällötYleisimmät ruuansulatussairaudet ja niiden ravitsemushoito sekä käytännön toteutus
Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa ruuansulatussairauksissa, mm. mahdolliset ravintoaineiden täydennystarpeet
SuoritustavatVerkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta.
ArviointiasteikkoHyväksytty (S) - 0
MateriaaliSuomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.evira.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/
Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa
Edeltävät opinnotSuositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
Muuta huomioitavaa
YhteyshenkilöAalto Sari

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.