Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
CampusOnline 19S Savonian verkko-opintotarjonta
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 CO19SRAV |
Nimi | Ravitsemushoito ruuansulatuskanavan sairauksissa |
Nimi englanniksi | Nutrition treatment in intestinal diseases |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien ruuansulatussairauksien ravitsemushoidon erityispiirteet. Opiskelija osaa keskeisimpien ruuansulatussairauksien ravitsemushoidon käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla. Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä ruuansulatussairauksissa. |
Keskeiset sisällöt | Yleisimmät ruuansulatussairaudet ja niiden ravitsemushoito sekä käytännön toteutus Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa ruuansulatussairauksissa, mm. mahdolliset ravintoaineiden täydennystarpeet |
Suoritustavat | Verkko-opintojaksolle osallistuminen, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin ja toisten näkökulmien kommentointi, itsenäinen opiskelu, verkkotehtävien suorittaminen annettujen kriteerien pohjalta. |
Arviointiasteikko | Hyväksytty (S) - 0 |
Materiaali | Suomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.evira.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa |
Edeltävät opinnot | Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Aalto Sari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.