Lehmä.

”Lähdin opiskelemaan enemmän, jotta voin vaikuttaa enemmän” – Emilia opiskelee agrologiksi

Agrologiopinnot aloitin Savoniassa 2022 syksyllä. Idea opiskeluun syttyi, kun maatalouden tilanne tuntuu vuosi vuodelta heikkenevän. Ja itse ansaitsen tällä hetkellä elantoni lomittajana. Jos nykyinen meno jatkuu, ei alallani ole töitä. Lähdin opiskelemaan enemmän, jotta voin vaikuttaa enemmän, ja näin ollen tehdä osuuteni siihen, ettei Suomesta katoa kokonaan maatalous.

Opiskelen monimuoto-opiskelijana ja teen samalla täyttä työaikaa. Työni mahdollistaisi päivisin luennoille osallistumisen, mutta muu elämä ei. Jos on mahdollista, suosittelen tekemään hiukan vähemmän töitä, jos ei halua kaikkia iltoja/öitä opiskella.

Ensimmäinen syksy oli tiukka ja sekava. Moni asia oli täysin uusi opiskelussa. Osa aineista meni ihan jo vanhalla tietämyksellä, mutta ammattikoulupohjalta biotieteiden eteen saa tehdä jo hiukan töitä.

Jokaiselle uudelle suosittelen tekemään kaikki tehtävät heti kun ne saa, ei deadline-päivän iltana. Ennen opiskelujen alkua tulleet tehtävät, esimerkiksi Digiavain, on hyvä tehdä hyväksytysti läpi, jotta säästää muiden kanssaopiskelijoiden aikaa, kun edes ihan perusasiat on hallussa ennen koulun alkua. Näin säästät kanssaopiskelijoiden aikaa ja hermoja.

Opiskelu on todella itsenäistä ja osaaminen riippuu täysin siitä paljonko jaksat perehtyä aiheeseen. Juurikaan ei luokkakavereista ole apuja kun olemme ympäri Suomen. Tutor-tunneilta saat apuja. Plussana pitkä joululoma koulusta, jolloin kerkiää hyvin tehdä töitä.

Valmistuttua aion jatkaa töitä maa- ja metsätalousalalla. Toivottavasti sellaisessa paikassa, jossa voin helpottaa tuottajien asioita.

Hakuprosessi oli helppo, meillä oli tentit lypsy- ja viljelyasioista ja itselle ne ei tuottanut ongelmaa.

Opiskeluterveisin,
Emilia

Emilia opiskelee agrologiksi
Emilia

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!