Agrologi (AMK), monimuotototeutus

Työtä maaseudun hyväksi!

Agrologina olet ruoantuotannon ja maaseutuelinkeinojen asiantuntija.  

Savonian agrologikoulutuksessa opit kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa, maatalousteknologiaa, bio- ja kiertotaloutta sekä maaseutuyrittäjyyttä. Lisäksi opintojen aikana opit työskentelemään vastuullisesti ja kestävästi sekä hyödyntämään tarkoituksenmukaisia tuotantovälineitä ja teknologiaa.

Työssäsi agrologina olet keskeisessä roolissa ratkaisemassa kestävän kehityksen haasteita. Jo opintojen aikana ratkot työelämälähtöisiä tehtäviä ja osallistut hankkeiden kautta tehtävään kehitystyöhön.

Opintojen loppuvaiheessa voit valita mielenkiintosi ja urasuunnitelmiesi mukaisesti joko maaseutuyrittäjän tai asiantuntijan suuntautumisen. Lisäksi sinun on mahdollista valita hevostalouteen liittyviä opintojaksoja.

Agrologin koulutus valmistaa moneen! Voit työskennellä esimerkiksi maaseutuyrittäjänä, maanviljelijänä, asiantuntijana, hanketyöntekijänä tai myyntipäällikkönä. Agrologikoulutus järjestetään Savonian Iisalmen kampuksella, jossa koulutukselle on hyvät tilat ja kalusto.

Valmistuttuasi olet ruoantuotannon ja maaseutuyrittäjyyden ammattilainen, jolla on hyvät valmiudet toimia joko itse yrittäjänä tai yrittäjän asiantuntijakumppanina. Sinulla on laaja maatalouden ja maaseutuelinkeinojen osaaminen ja hallitset maatalouden kehitystyön – kestävästi ja vastuullisesti!

Tutustu Savonian agrologeihin Instagramissa @savonia_agrologi ja Facebookissa @AgrologiksiSavoniassa


Koulutuksen sisältö

Opintosi koostuvat lähi- ja etäopetuksesta, itsenäisestä opiskelusta, verkko-opiskelusta ja harjoitteluista. Lisäksi opinnot sisältävät työelämälähtöistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Agrologiopintoihin kuuluu kaksi harjoittelua, joissa pääset oppimaan aidossa työympäristössä kotimaassa tai ulkomailla. Opinnäytetyössä pääset ratkomaan maatalousalan ajankohtaisia haasteita yhdessä työelämän kanssa.

Monimuotototeutukseen voit osallistua Iisalmen kampuksen lisäksi pienryhmissä, joita järjestetään kysynnän mukaan Varkaudessa, Kiteellä ja Virolahdella Kymenlaaksossa.

Monimuotototeutuksessa itsenäisen opiskelun määrä on päivätoteutusta suurempi. Lähiopetusta on noin viikon verran kuukaudessa. Lopun ajan opiskelet itsenäisesti verkossa.

Savoniassa saat laadukasta lähiopetusta, jossa panostamme tekemällä oppimiseen, tekemällä oppimisen ohjaamiseen, keskusteluihin ja verkostoitumiseen.

Monimuoto-opinnoissa oppiminen tapahtuu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Voit hyödyntää aiempaa osaamistasi ja opintojen suorittaminen esimerkiksi työn ohessa on joustavaa.

Monimuoto-opiskelijana olet aktiivinen oppija ja vastaat itse opintojesi etenemisestä. Henkilöstömme tukee sinua tavoitteiden asettamisessa ja niiden saavuttamisessa. Savoniassa monimuoto-opintojen ohjaamiseen on panostettu erityisesti.


Kevät 2022, 2. yhteishaku

Hakuaika

16.03.2022 – 30.03.2022

Hakeminen

Koulutukseen haetaan kevään 2022 toisessa yhteishaussa, hakuaika päättyy 30.3.2022 klo 15.00.

Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.

Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta löydät Hakeminen-sivulta.

Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä

hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002

Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä

Anna Hatunen
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6459

Opiskelijavalinta

Aloituspaikat: 40
Ensikertalaisuuskiintiö: 32

Opiskelijat valitaan valintakurssin perusteella.

Valintakurssi on tutkintoon kuuluva kahden opintopisteen laajuinen opintojakso. Valintakurssi toteutetaan Savonia-ammattikorkeakoulun Moodle verkko-oppimisympäristössä. Hakijoille lähetetään sähköpostilla hakuajan päättymisen jälkeen ohjeet valintakurssille kirjautumisesta.

Valintakurssi avautuu Moodlessa 13.4.2022 klo 10.00 ja kurssin tehtävät on palautettava 11.5.2022 klo 23:59 mennessä.

Jokainen valintakurssin osio on suoritettava hyväksytysti (jokaisesta osiosta on saatava vähintään 5 pistettä) voidakseen tulla valituksi.

  • Valintakurssi:
    • Kasvituotanto (0 – 30 pistettä, minimi 5 pistettä)
    • Eläintuotanto (0 – 30 pistettä, minimi 5 pistettä)
    • Motivaatiokirje (0 – 20 pistettä, minimi 5 pistettä)

Hakukohde ei ole mukana valintakoeyhteistyössä. Muualla suoritetun valintakokeen tulos ei kelpaa tähän hakukohteeseen, eikä suoritetun valintakurssin tulos muihin hakukohteisiin.

Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä Savonian järjestämällä valintakurssilla, katso ohjeet Hakeminen-sivulta kohdasta Yksilölliset järjestelyt.

Opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin voit tutustua tarkemmin Hakeminen-sivulla.

Pääaineen valinta

Opintojen loppuvaiheessa voit valita mielenkiintosi ja urasuunnitelmiesi mukaisesti joko maaseutuyrittäjän tai asiantuntijan suuntautumisen. Lisäksi sinun on mahdollista valita hevostalouteen liittyviä opintojaksoja.

Opintojen rakenne

Agrologin opintojen laajuus on 240 opintopistettä. Monimuotototeutuksessa opiskeluaika on noin neljä vuotta.

Opinnoissa suuntaudut maaseutuyrittäjäksi tai asiantuntijaksi. Valinnaisiin opintoihin voit poimia opintojaksoja toisesta suuntautumisvaihtoehdosta tai eri koulutusalojen opetustarjonnasta. Tämä on erinomainen tapa laajentaa ammatillista osaamistasi.


Kuvassa Lauri Vasalampi.

Lauri Vasalammen tarina

”Maatalouden on osattava vastata maailman muutokseen ja tähän Savonian opinnot vastaavat hyvin. Erityisesti Savonian tasokkaat talouspuolen opinnot antavat hyvät eväät siihen, miten nykypäivänä maatilalla päästään hyvään tulokseen.”

Mies ja nainen lähikuvassa.

Opiskelu luonnonvara-alalla

Luonnonvara-alaa opiskellaan Iisalmen monialaisella ja kansainvälisellä kampuksella. Käytännönläheinen, monipuolinen, mielenkiintoinen ja vahvasti tulevaisuuteen suuntautuva ala odottaa asiantuntijoita.

Pellon tiivistymisen mittaamista

Tutustu opetussuunnitelmaan

Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä ja opiskeluaika noin 4 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin opetussuunnitelman avulla.


Uramahdollisuudet

Agrologikoulutus valmistaa sinut erityisesti toimimaan luonnonvara-alaan liittyvänä yrittäjänä tai alan kehittäjänä ja asiantuntijana. Tyypillisesti agrologit työskentelevätkin yrittäjänä, tai alan neuvonnan, maatalouskaupan, hallinnon, alan järjestöissä, kehittämishankkeiden ja koulutuksen parissa.

Valmistuttuasi tehtävänimikkeesi voi olla: maatila- / talliyrittäjä, asiantuntija, projektipäällikkö, projektityöntekijä, toiminnanjohtaja, kaupan alan erilaiset tehtävät, rahoitusneuvoja, vakuutusneuvoja, maatalous / hevostalousoppilaitoksen opettaja tai EU-tarkastaja.