
Bachelor of Engineering, Information Technology (Internet of Things)
Opiskele englanniksi ja kouluttaudu kansainväliseksi Internet of Things -osaajaksi!
Bachelor of Engineering, Information Technology (Internet of Things) -tutkinto-ohjelmasta valmistuu asioiden internetiin erikoistuneita IT-osaajia.
Tutkinto-ohjelmasta valmistunut insinööri hallitsee asioiden internetin, Big Datan ja tekoälyn parissa työskentelyn – erityisesti digitaalisten terveyspalveluiden ja teollisen internetin alueella. Opiskelija oppii myös rakentamaan asioiden internetiin pohjautuvia sovelluksia hyvällä tietoturvalla, mikä on keskeistä moderneissa asioiden internet -sovelluksissa.
Tietotekniikka insinöörin tehtävät voivat vaihdella ohjelmistosuunnittelusta elektroniikkasuunnitteluun. Insinööri voi esimerkiksi suunnitella älykkäitä langattomia laitteita tai kokonaisia pilvessä sijaitsevia asioiden internet -järjestelmiä. Insinööriosaamisen ohella opiskelija kehittää vuorovaikutustaitojaan, sosiaalisia taitojaan ja ryhmätyötaitojaan.
Opiskelu tapahtuu englanniksi monikulttuurisissa ryhmissä. Näin tutkinto-ohjelmasta valmistuvat hallitsevat kansainvälisessä ympäristössä työskentelyn heti valmistuttuaan. Tämä tutkinto tarjoaa sinulle tiedot ja taidot, joita tarvitset menestyäksesi tietotekniikkainsinöörin kansainvälisessä toimintaympäristössä!
Opinnot alkavat perusteista, joten tutkinto-ohjelmaan voi hakeutua ilman aiempaa kokemusta tietotekniikasta tai asioiden internetistä.

Koulutuksen sisältö
Opinnoissa perehdyt Digital Health ja Industrial Internet -aihepiireihin. Nämä kaksi erilaista sovelluskenttää IoT-tekniikassa ovat tekniikan ratkaisujen kannalta samanlaisia. Vain sovellusohjelmistot ja palvelut ovat erilaisia.
IoT:n tutkinto-ohjelma tukee yrityksiä kansainvälistymispyrkimyksissään. Voit työskennellä opintojesi aikana tutkimus- tai kehitysprojekteissa yrityksissä ja saada arvokasta tietoa teollisuuden tai digitaalisen terveydenhuollon maailmasta.
Opinnot käsittävät muun muassa oppitunteja, etäopiskelua ja itsenäisiä opintoja sekä web-pohjaista oppimista ja harjoittelua. Opintoihin sisältyy työelämälähtöistä projekti- ja kehitystoimintaa.
Kevät 2023, 1. yhteishaku
Hakuaika
04.01.2023 – 18.01.2023Hakeminen
Koulutukseen haetaan kevään 2023 ensimmäisessä yhteishaussa. Hakuaika päättyy 18.1.2023 klo 15.00.
Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.
Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta, sekä yleiset hakukelpoisuusvaatimukset löydät Hakeminen-sivulta.
Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä
hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002
Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä
Tuukka Heiskanen
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6079
Opiskelijavalinta
Aloituspaikat: 30
Hakukelpoisuusvaatimukset: Yleinen hakukelpoisuus
Valintakoe
-
Ensimmäinen vaihe – kirjallinen koe: yksipäiväinen kirjallinen koe järjestetään 8.2.2023.
-
Toinen vaihe – ryhmähaastattelu (suullinen osio): Ryhmähaastattelut järjestetään 1.-15.3.2023 välisenä aikana.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeessa
Lukuvuosimaksu
Ammattikorkeakoulut ja yliopistot perivät lukuvuosimaksun opiskelijoilta, jotka suorittavat muun kuin suomen- tai ruotsinkielisen ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon. Lukuvuosimaksu ei koske EU- ja ETA-alueen eikä Sveitsin kansalaisia. Lue lisätietoja lukuvuosimaksusta.
Opintojen rakenne
Opinnot ovat laajuudeltaan 240 opintopistettä. Opiskeluaika on noin neljä vuotta.
Opintojen rakenne:
- Perusopinnot 60 op
- Ammattiopinnot 110 op
- Erikoistumisopinnot 20 op
- Valinnaiset opinnot 15 op
- Harjoittelu 30 op
- Opinnäytetyö 15 op
Suuntautumisvaihtoehdot
Tietotekniikan insinöörin tutkinto-ohjelma kehittää opiskelijan osaamista teollisen internetin ja digitaalisen terveyden painopistealueilla.
Opintojen loppupuolella opiskelija voi valita kahdesta vaihtoehdosta
- Embedded Engineering, 20 op
- Cloud Data Engineering, 20 op
Suuntautumisvaihtoehdot on kuvattu laajemmin tutkinto-ohjelman englanninkielisillä sivuilla.
Opetuskieli
Tutkinto-ohjelman opetuskieli on englanti. Kansainvälisille opiskelijoille opintoihin kuuluu suomen kielen opintoja. Suomalaisten opiskelijoiden opintoihin kuuluu ruotsin kielen opintoja.
Opiskelijan ei tarvitse hallita englantia täydellisesti opintoja aloittaessaan. Kielitaito paranee opintojen edetessä. Monikulttuurinen oppimisympäristö, jossa kanssaopiskelijat puhuvat useita eri kieliä, on omiaan valmentamaan kansainvälisen työelämän haasteisiin!
Kansainvälisyys
Savonia IoT-opiskelijaryhmät ovat luonnostaan monikansallisia ja -kulttuurisia. Opiskelija pääsee työskentelemään kansainvälisessä toimintaympäristössä ensimmäisestä päivästä alkaen.
Myös koko IoT-tutkinto-ohjelma on suunniteltu kansainvälisyys edellä. Tiivis yhteistyö kansainvälisten kumppaneiden kanssa tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden verkostoitua ihmisten ja organisaatioiden kanssa Suomessa ja ulkomailla. Opiskelijavaihto on myös keskeinen osa opintoja.
Kielikurssien valintamahdollisuudet Savoniassa ovat hyvät. Lisäksi kieliopintotarjontaa täydentää Itä-Suomen yliopiston tarjonta.

Patrik Lappalaisen tarina
"Savonian tietotekniikan koulutus antaa sinulle ammatilliset tiedot ja taidot toimia kansainvälistyvällä tietotekniikka-alalla."

Opiskelu tekniikan alalla
Alaa opiskelet Kuopiossa Microkadun upealla kampuksella. Insinöörikoulutuksella on käytössään monipuolinen laboratoriokalustus.

Tutustu opetussuunnitelmaan
IoT-koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä ja opiskeluaika noin 4 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin opetussuunnitelman avulla.
Uramahdollisuudet
Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi projekti- tai myynti-insinöörin tehtävissä, tuote- tai web-kehittäjänä tai ICT-asiantuntijana. Sinulla on myös tarvittavat taidot ja osaaminen yrittäjäksi ja esimiestehtäviin.