Opiskelijoita konetekniikan laboratoriossa.

Bachelor of Engineering, Information Technology (Internet of Things)

Opiskele englanniksi ja kouluttaudu kansainväliseksi Internet of Things -osaajaksi!

Koulutuspaikkakunta: Kuopio
Laajuus: 240 op, 4 vuotta

Bachelor of Engineering, Information Technology (Internet of Things) -tutkinto-ohjelmasta valmistuu esineiden internetiin erikoistuneita IT-osaajia.

Tutkinto-ohjelmasta valmistunut insinööri hallitsee esineiden internetin, Big Datan ja tekoälyn parissa työskentelyn – erityisesti digitaalisten terveyspalveluiden ja teollisen internetin alueella. Opiskelija oppii myös rakentamaan esineiden internetiin pohjautuvia sovelluksia hyvällä tietoturvalla, mikä on keskeistä moderneissa esineiden internet -sovelluksissa.

Tietotekniikka insinöörin tehtävät voivat vaihdella ohjelmistosuunnittelusta elektroniikkasuunnitteluun. Insinööri voi esimerkiksi suunnitella älykkäitä langattomia laitteita tai kokonaisia pilvessä sijaitsevia esineiden internet -järjestelmiä. Insinööriosaamisen ohella opiskelija kehittää vuorovaikutustaitojaan, sosiaalisia taitojaan ja ryhmätyötaitojaan.

Opiskelu tapahtuu englanniksi monikulttuurisissa ryhmissä. Näin tutkinto-ohjelmasta valmistuvat hallitsevat kansainvälisessä ympäristössä työskentelyn heti valmistuttuaan. Tämä tutkinto tarjoaa sinulle tiedot ja taidot, joita tarvitset menestyäksesi tietotekniikkainsinöörin kansainvälisessä toimintaympäristössä!

Opinnot alkavat perusteista, joten tutkinto-ohjelmaan voi hakeutua ilman aiempaa kokemusta tietotekniikasta tai esineiden internetistä.

Koulutuksen sisältö

Opinnoissa perehdyt Digital Health ja Industrial Internet -aihepiireihin. Nämä kaksi erilaista sovelluskenttää IoT-tekniikassa ovat tekniikan ratkaisujen kannalta samanlaisia. Vain sovellusohjelmistot ja palvelut ovat erilaisia.

IoT:n tutkinto-ohjelma tukee yrityksiä kansainvälistymispyrkimyksissään. Voit työskennellä opintojesi aikana tutkimus- tai kehitysprojekteissa yrityksissä ja saada arvokasta tietoa teollisuuden tai digitaalisen terveydenhuollon maailmasta.

Opinnot käsittävät muun muassa oppitunteja, etäopiskelua ja itsenäisiä opintoja sekä web-pohjaista oppimista ja harjoittelua. Opintoihin sisältyy työelämälähtöistä projekti- ja kehitystoimintaa.

setup

Patrikin tarina

”Savonian tietotekniikan koulutus antaa sinulle ammatilliset tiedot ja taidot toimia kansainvälistyvällä tietotekniikka-alalla.”

Opiskelija ja 3D-tulostin.

Opiskelu tekniikan alalla

Teknikan alaa opiskelet Kuopiossa Microkadun upealla kampuksella. Insinöörikoulutuksella on käytössään monipuolinen laboratoriokalustus.

Opiskelijoita konetekniikan laboratoriossa.

Tutustu opetussuunnitelmaan

IoT-koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä ja opiskeluaika noin 4 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin opetussuunnitelman avulla.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi projekti- tai myynti-insinöörin tehtävissä, tuote- tai web-kehittäjänä tai ICT-asiantuntijana. Sinulla on myös tarvittavat taidot ja osaaminen yrittäjäksi ja esihenkilötehtäviin.

Kevät 2024, 1. yhteishaku

Hakuaika

03.01.2024 – 17.01.2024

Hakeminen

Koulutukseen haetaan kevään 2024 ensimmäisessä yhteishaussa. Hakuaika päättyy 17.1.2024 klo 15.00.

Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.

Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta, sekä yleiset hakukelpoisuusvaatimukset löydät Hakeminen-sivulta.

Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä

hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002

Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä

Markku Kellomäki
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6444

Rajeev Kanth
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6320

Opiskelijavalinta

Aloituspaikat: 15

  • 10 International UAS Examin perusteella
  • 5 SAT kokeen perusteella

Hakukelpoisuusvaatimukset: Yleinen hakukelpoisuus

Tarkemmat tiedot opiskelijavalinnasta löydät Savonian englanninkielisiltä sivuilta.

Lukuvuosimaksu

Ammattikorkeakoulut ja yliopistot perivät lukuvuosimaksun opiskelijoilta, jotka suorittavat muun kuin suomen- tai ruotsinkielisen ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon. Lukuvuosimaksu ei koske EU- ja ETA-alueen eikä Sveitsin kansalaisia. Lue lisätietoja lukuvuosimaksusta.

Opintojen rakenne

Opinnot ovat laajuudeltaan 240 opintopistettä. Opiskeluaika on noin neljä vuotta.

Opintojen rakenne:

  • Perusopinnot 60 op
  • Ammattiopinnot 110 op
  • Erikoistumisopinnot 20 op
  • Valinnaiset opinnot 15 op
  • Harjoittelu 30 op
  • Opinnäytetyö 15 op

Suuntautumisvaihtoehdot

Tietotekniikan insinöörin tutkinto-ohjelma kehittää opiskelijan osaamista teollisen internetin ja digitaalisen terveyden painopistealueilla.

Opintojen loppupuolella opiskelija voi valita kahdesta vaihtoehdosta

  • Embedded Engineering, 20 op
  • Cloud Data Engineering, 20 op

Suuntautumisvaihtoehdot on kuvattu laajemmin tutkinto-ohjelman englanninkielisillä sivuilla.

Opetuskieli

Tutkinto-ohjelman opetuskieli on englanti. Kansainvälisille opiskelijoille opintoihin kuuluu suomen kielen opintoja. Suomalaisten opiskelijoiden opintoihin kuuluu ruotsin kielen opintoja.

Opiskelijan ei tarvitse hallita englantia täydellisesti opintoja aloittaessaan. Kielitaito paranee opintojen edetessä. Monikulttuurinen oppimisympäristö, jossa kanssaopiskelijat puhuvat useita eri kieliä, on omiaan valmentamaan kansainvälisen työelämän haasteisiin!

Kansainvälisyys

Savonia IoT-opiskelijaryhmät ovat luonnostaan monikansallisia ja -kulttuurisia. Opiskelija pääsee työskentelemään kansainvälisessä toimintaympäristössä ensimmäisestä päivästä alkaen.

Myös koko IoT-tutkinto-ohjelma on suunniteltu kansainvälisyys edellä. Tiivis yhteistyö kansainvälisten kumppaneiden kanssa tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden verkostoitua ihmisten ja organisaatioiden kanssa Suomessa ja ulkomailla. Opiskelijavaihto on myös keskeinen osa opintoja.

Kielikurssien valintamahdollisuudet Savoniassa ovat hyvät. Lisäksi kieliopintotarjontaa täydentää Itä-Suomen yliopiston tarjonta.