Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

KIELET22 Valinnaiset kielet lukuvuonna 2022-2023

Opintojaksokuvaus

Koodi4 X00V200
NimiVenäjän jatkokurssi 1
Nimi englanniksiRussian, course 2
Laajuus5 op
OsaamistavoitteetOpintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee venäjän kielen ääntämisen ja kirjoittamisen sekä perussanaston ja pystyy kommunikoimaan suullisesti ja kirjallisesti arkielämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää ja osaa käyttää puhutulle kielelle tyypillisiä rakenteita ja tuntee keinoja sanavarastonsa laajentamiseksi ja monipuolistamiseksi. Taitotaso A1.2
Keskeiset sisällötKyrillinen kirjoitus ja venäjän kielen ääntäminen, kielen keskeiset rakenteet. Arkielämään liittyvät aiheet. Peruskurssilla käsiteltyjen aiheiden lisäksi työ- ja asuinpaikasta, kielitaidosta, sijainnista, kulkemisesta ja matkustamisesta, päivämääristä ja kellonajoista, omistamisesta, vapaa-ajasta ja hinnoista puhuminen, puhelinkieltä ja menneen ajan ilmaiseminen (preteriti)sekä ruoasta ja ruokakulttuurista puhuminen.
Suoritustavat Opintojaksoon sisältyvät lähitunnit harjoituksineen, suullisine ja kirjallisine tehtävineen, kotitehtävät ja itsenäinen opiskelu. Tekstien pohjalta käsitellään sanastoa ja rakenteita, käydään keskusteluja ja harjoitellaan erilaisia tilanteita mm. parityöskentelynä ja roolipeleinä. Opetuksessa harjoitetaan jatkuvasti kyrillistä kirjoitusta sekä paljon suullista kielitaitoa. Opetusmateriaalissa otetaan huomioon aikuisille soveltuvat hyödylliset aihepiirit. Oppikirjasta kerrataan kappaleiden 1-8 keskeisimmät asiat ja käsitellään kappaleet 8-12. Näistä pidetään kaksi kirjallista tenttiä, kappaleista ja 8-10 ja 11-12. Ääntämistesti arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty ja se voi korottaa arvosanaa.
Arviointiasteikko0 - 5
MateriaaliOppikirja Marjatta Alestalo: Kafe Piter 1 kappaleet 8-12 sekä opettajan Moodlessa jakamaa harjoitus- ja lisämateriaalia.
Edeltävät opinnotVenäjän perusteet tai vastaavat tiedot.
Muuta huomioitavaa
YhteyshenkilöRuotsalainen Olga
Löf Marja-Elina

<< Takaisin opintojaksotaulukkoon

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.