Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM19SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMAM9110 |
Nimi | Markkinoinnin perusteet |
Nimi englanniksi | Basics of Marketing |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija hallitsee markkinoinnin peruskäsitteet ja tunnistaa markkinoinnin, sen tehtävät ja markkinointiympäristöt osana yrityksen liiketoimintaa. Opiskelija tunnistaa ja ymmärtää asiakassuhdemarkkinoinnin piirteet ja merkityksen. Hän osaa analysoida palvelutuotteita ja niiden markkinointia eri kanavissa sekä kuluttaja- että yritysmarkkinoinnissa. Opiskelija tunnistaa erilaisia markkinointiratkaisuja matkailu- ja ravitsemisalalla huomioiden asiakasprofiileja, kuluttajakäyttäytymistä ja kilpailukeinoja. Opiskelija hallitsee projektitoiminnan peruskäsitteet ja tunnistaa sen erityispiirteet. Hän osaa soveltaa projektitoimintaa niin markkinoinnin toteutuksessa kuin muussakin työskentelyssään. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - markkinoinnin peruskäsitteet - markkinoinnin eri aikakaudet - markkinointiympäristöt ja lainsäädäntö - asiakassuhdemarkkinointi - markkinoinnillinen liikeidea, asiakasymmärrys - segmentointi, asiakasprofiilit ja ostopäätösprosessit - markkinoinnin kilpailukeinot - projektitoiminnan perusteet. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät, tentit |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | BERGSTRÖM, Seija ja LEPPÄNEN, Arja 2015. Yrityksen asiakasmarkkinointi. Helsinki: Edita. Saatavissa myös: https://www.ellibslibrary.com Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Korhonen Jorma Vauhkonen Sirpa |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.