Opinto-opas
Opinto-opas
Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset
Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.
Lähtökohdat | Osaamistavoitteet | Opintojen rakenne | Asiantuntijuuden kehittyminen | Toteutus | Opintojaksotaulukko |
MM19SM Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)
Opintojaksokuvaus
Koodi | 4 MMAM9190 |
Nimi | Liiketoiminnan taloudellinen kehittäminen |
Nimi englanniksi | Economic Development of a Tourism and Hospitality Business |
Laajuus | 5 op |
Osaamistavoitteet | Opiskelija ymmärtää taloudellisten mittareiden merkityksen yritystoiminnassa ja osaa käyttää niitä päätöksenteossa matkailu- ja ravitsemisalalla. Opiskelija osaa omatoimisesti tehdä analyyseja ja laskelmia sekä tulkita valmiita tunnuslukuja. Opiskelija ymmärtää rahoituslaskelmien sekä verotuksen merkityksen ja osaa huomioida ne osana liiketoiminnan suunnittelua ja analysointia. Opiskelija osaa suunnitella liiketoiminnan investointeja ja arvioida niiden kannattavuutta. |
Keskeiset sisällöt | Opintojakson keskeinen sisältö on - kannattavuuden suunnittelu matkailu- ja ravitsemisalalla - investointi- ja rahoituslaskelmat - henkilökohtaisen ja elinkeinoverotuksen perusteet liiketoiminnassa - tilinpäätöstietojen analysointi - yrityksen perustamis- tai laajentamislaskelmat integroituna ammattiopintoihin - yrityspeli. |
Suoritustavat | Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilö- ja ryhmätehtävät, verkkotehtävät, tentit. |
Arviointiasteikko | 0 - 5 |
Materiaali | SELANDER, Kai ja VALLI, Vuokko 2007. Kannattavuus- ja hinnoittelu matkailu- ja ravitsemisalalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit. Saatavissa myös: www.selanderoy.fi Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana. |
Edeltävät opinnot | Laskentatoimi matkailu- ja ravitsemisalalla |
Muuta huomioitavaa | |
Yhteyshenkilö | Selander Kai Vartiainen Mari |
<< Takaisin opintojaksotaulukkoon
Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.