Paikallista ruokaa Suomen ihanimmalla joulutorilla

Kuopion joulutori valittiin Suomen ihanimmaksi joulutoriksi Iltalehden tekemässä lukijakyselyssä, jossa se keräsi peräti 60 prosenttia äänistä!

European Region of Gastronomy 2020-2021 –kokonaisuuden Savolaisuus on makuasia –hanke toteutti Taste Savo –lähituote pop upin joulutorilla. Pop up-kontissa oli tarjolla laaja kattaus Pohjois-Savon alueen herkullisia tuotteita ja käsitöitä. Kontin myynnistä vastasivat Ravintolamestarit Oy.

Lähes 30 paikallisen tuottajan ja 120 eri tuotteen löytyminen yhdestä ja samasta kontista sai paljon kiitosta sekä ihastelua. Paikallisia tuotteita lähti joulupöytiin ja lahjaksi huimat määrät. Joulutori ja hankkeen aiemmatkin pop upit osoittivat, että kysyntää paikallisille tuotteille löytyy ja niitä arvostetaan.

Lisäksi pientuottajia yhteen kokoava taho ja tuottajien yhteistyö on tarpeen, jotta paikalliset tuottajat saavat ansaitsemansa näkyvyyden jatkossakin.

Yhteistyökumppanin kommentit

”Kuopion joulutorin toteuttaminen isosti ja näyttävästi oli meillä yhdistyksessä pitkäaikainen haave, joka otti askeleen eteenpäin, kun Kuopion kaupunki päätti lähteä riittävällä tasolla mukaan tapahtumakumppaniksi.

Tavoitteena oli rakentaa tuotetarjonnaltaan monipuolinen, visuaalisesti näyttävä ja sisällöltään kiinnostava joulutapahtuma, joka kutsuisi tapahtumakävijöitä alueelle useammankin kerran. Olennaista Kuopion Joulutorilla ovat laadukkaat ja tasokkaat tuotteet, ja myyjävalinnoissa erityistä arvoa annettiin myös  paikallisuudelle ja kotimaisuudelle.

Taste Savon konsepti sopi loistavasti tapahtumaan ja myös asiakkaat arvostivat ostovalinnoillaan selvästi paikallista tuotetarjontaa. Toivon, että Taste Savon konsepti jatkaisi elämäänsä vielä hankkeen jälkeenkin ja hyvä yhteistyö jatkuisi myös Joulutorilla tulevina vuosina.”

Tilla Martikainen, toiminnanjohtaja
Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry

Tilla Martikainen, mustavalkokuva
Tilla Martikainen.
logo Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.

Fakta

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry. on sitoutumaton ja riippumaton yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä Kuopion kaupunkikeskustan saavutettavuutta, vetovoimaa ja elinvoimaisuutta yhdessä keskustan asukkaiden, yritysten, kiinteistönomistajien, kaupungin sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tavoite 2 - Ei nälkää

2.3

Tuplata vuoteen 2030 mennessä maatalouden tuottavuus ja pientuottajien tulot takaamalla oikeus tietoon, markkinoihin ja arvonluontimahdollisuuksia


Uusimmat viikon vaikuttavimmat: