Kategoria: Matkailu- ja ravitsemisala

Ruokaa noutopöydässä

Savonia-artikkeli: Vastuullisuusvinkkejä ja savolaisia helmiä tarjolla Euroopan gastronomiseksi maakunnaksikin valitussa Pohjois-Savossa

Mission Positive Handprint-hankkeen pilottiyritykset pääsivät suuntamaan tutustumismatkalle myös Pohjois-Savoon. Matkan tarkoituksena oli saada inspiraatiota vertaisiltaan ja vastuullisesti toimivilta yrityksiltä. Verkostoitumista ja lähiruokaa Ensimmäinen matkapäivä alkoi lounaalla upeassa Koivumäen kartanossa. Koivumäen Kartanon historia alkaa 1700-luvulta ja idyllinen kartanomiljöö on edelleen suosittu kohde kokous- ja juhlapaikkana pienen ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Toiminnassa vaikuttavia arvoja ovat mm.
Ihmisiä pöydän ympärillä

Savonia-artikkeli: Kuormittavuus ammatillisen opettajan työssä

Toisen asteen ammatillinen koulutus on kokenut monia muutoksia viimeisten vuosien aikana. Isot muutokset sekä pandemia yhdessä ja erikseen ovat lisänneet ammatillisen opettajan työn kuormittavuutta ja vaikuttaneet työhyvinvointiin. Työhyvinvointi ja uudistumiskykyisyys eli resilienssi ovat tänä päivänä tärkeämpiä teemoja kuin koskaan. Työn kuormittavuudella puolestaan on suuri merkitys työhyvinvointiin. Työhyvinvoinnin yhtenä keskeisenä lähtökohtana on työkyky, mikä rakentuu
Ruoka-annoksia pöydällä.

Savonia-artikkeli: Keittiö ja ruuanlaitto lapsen oppimisympäristönä

Ruokatieto.fi sivuston mukaan 13 prosenttia suomalaisista sanoo harrastavansa ruuanlaittoa. Kuitenkin Väestöliiton ja Maa- ja metsätalousministeriön tekemien tutkimusten mukaan arkena ruuanlaittoon käytetty aika on vähentynyt ja nykypäivänä ei välttämättä tunnisteta edes kaikkia ruuanlaiton raaka-aineita.