Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

RA22SM Agrologin tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)

Osaamistavoitteet

Luonnonvara-alan koulutuksen tavoitteena on, että hallitset ruoantuotannon ketjun pellolta pöytään, tunnet ruokaturvallisuuden ja osaat tuottaa luonnonvara-alan palveluita vastuullisesti ja kestävästi. Sinulle muodostuu opintojen aikana vahva ammatti-identiteetti, sekä halua ja osaamista työskennellä suomalaisen maaseudun ja ruoantuotannon hyväksi.

Savoniasta valmistuvana agrologina tulet olemaan verkostoitunut ja kansainvälisesti ajatteleva ammattilainen sekä ymmärrät maaseutuelinkeinoissa tapahtuvat muutokset. Tunnet perusteellisesti maatilatalouden kannattavuuden, biologiset prosessit ja niiden vuorovaikutuksen ympäristön kanssa sekä maaseudun monipuolisen yritystoiminnan. Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen on sinulle ensisijaisen tärkeää, lisäksi osaat hyödyntää työssäsi tarkoituksenmukaisia tuotantovälineitä ja teknologioita ihmisten hyvinvointia unohtamatta. Ammattitaidossasi korostuvat yrittäjyysosaaminen ja sinulla on hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot.

Agrologin koulutus on eurooppalaista ja suomalaista tasoa 6 (kansallinen viitekehys)).Agrologin osaamisprofiili muodostuu yleisistä ja ammatillisista kompetensseista.
 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.