Pohjois-Savon ruoka-alan tulevaisuus – kohti kestävää kasvua ja vientiä

Kategoria: Ruokaliiketoiminta

Pohjois-Savon ruoka-alan tulevaisuus – kohti kestävää kasvua ja vientiä

Pohjois-Savon ruoka-alan tulevaisuus – kohti kestävää kasvua ja vientiä

26.03.2024

Maa- ja metsätalousministeriö kokosi Pohjois-Savon ruoka-alan toimijoita yhteen ruoka-alan kasvuun ja vientiin liittyen.Lue lisää

Lue lisää
Ruoka-annoksia pöydällä.

Kestävämpi yhdessä – Agri-Food Klusterin brändäys

26.02.2024

Klusteri on syntynyt aidosta tarpeesta ja halusta vahvistaa Itä- ja Pohjois-Suomen maaseutuelinkeinoja ja ruokaketjua. Lue..

Lue lisää
Ruokavalioindeksin kehittämistä palvelumuotoilun keinoin

Ruokavalioindeksin kehittämistä palvelumuotoilun keinoin

21.02.2024

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto kehittävät yhdessä ruokavalioindeksiä palvelumuotoilun keinoin.Lue lisää

Lue lisää
Ruoka-annoksia pöydällä.

Ethical Food Entrepreneurship

20.02.2024

The world’s growing demand for food, limited resources related to climate change and the inability..

Lue lisää
Ruoka-annoksia pöydällä.

Eettinen elintarvikeyrittäjyys

02.02.2024

Maailman kasvava ruoan kysyntä, ilmastonmuutokseen liittyvät resurssien rajallisuus ja maatalouden kyvyttömyys vastata kasvavaan kysyntään pakottavat..

Lue lisää
Winter vegetarian, vegan food cooking ingredients. Flat-lay of vegetables, fruit, beans, cereals, kitchen utencil, dried flowers, olive oil over white wooden background.

Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus 28.11.

03.11.2023

Tilaisuudessa esitellään kaikille avointa oppimismateriaalia eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä ja se on tarkoitettu kaikille elintarvikealan toimijoille,..

Lue lisää
Kokki katsoo kameraan ja hymyilee.

Savonia-artikkeli: Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset huomioivat nyt myös ympäristövaikutukset!

30.08.2023

Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistiin kesäkuussa 2023 ja päivityksiä on ollut noin 10 vuoden välein viimeisen..

Lue lisää
Agrologiopiskelijoita pellolla.

Savonia-artikkeli: Pellonkäytön suunnittelulla rehuomavaraisuuteen

18.08.2023

Rehuomavaraisuus tilalla luo varmuutta yrityksen kannalta ja vaatii suunnitelmallisuutta pellonkäytön, tilan koneistuksen ja siilokapasiteetin suhteen...

Lue lisää
Kuva 2. Cecilia, interaktiivinen robottibaarimikko.

Savonia-artikkeli: Keittiöautomaatio – ratkaisu ruokapalvelualan työvoimapulaan?

27.03.2023

Ruokapalvelut ja ravintola-ala painivat koronapandemian jälkimainingeissa yhä pahenevan työvoimapulan kourissa. Suuret ikäluokat eläköityvät ja korona..

Lue lisää
Ruoka-annoksia pöydällä.

Ruoantuotannon kansainvälinen huipputapahtuma Kuopiossa: Miten Pohjois-Savon ruokaketju turvataan?

22.03.2023

Ruokakustannukset ovat nousseet 10,5 prosenttia vuodesta 2021. Tämä huolestuttava trendi ei näytä hidastuvan lähiaikoina ja..

Lue lisää