Kategoria: Opiskelijatarinat

Sanna opiskelee agrologin ylempää AMK-tutkintoa.

”Opinnäytetyöni ansiosta pääsen erikoistumaan juuri siihen aiheeseen mihin koen kaikista suurinta paloa ” – Sanna täydentää osaamistaan agrologin YAMK-tutkinnolla

Opiskelen Savonia ammattikorkeakoulussa Iisalmessa YAMK agrologi tutkintoa. Aloitin opintoni työn ohessa syksyllä 2021. Olen ollut agrologiksi valmistumisesta asti kiinni työelämässä. Työllistyin nykyiselle työnantajalleni jo agrologiopintojeni loppusuoralla syksyllä 2016. Kun valmistuin koulusta, olin melko varma, että nyt riittivät opiskeluni omalta osaltani. Toisin kävi kuitenkin. Tiedonjano ja oman osaamisen kehittäminen myös korkeammalla koulutuksella alkoivat houkuttelemaan. Siispä päätin hakea kouluun ja minut valittiin.
Muotoilijaksi opiskelevan Jasminin suunnittelema havainnekuva sisustuksesta.

”Täällä saa ilmaista itseään juuri sellaisena kuin on” – Jasmin opiskelee muotoilijaksi

Lukiosta valmistuttuani en edes tiennyt muotoilun tutkinnon olemassaolosta ja lähdin avoimeen yliopistoon lukemaan sovellettua fysiikkaa. En tiedä miten päädyin seuraavana keväänä muotoilun pääsykokeisiin, mutta siitä olen varma, että se oli yksiä elämäni parhaita päätöksiä. Olen aina tykännyt piirrellä ja luonnostella kaikennäköistä sekä kaikki sisustukseen liittyvä on kiehtonut teini-ikäisestä lähtien. Muotoilun ala tuntui siksi luontevalta valinnalta.
Sanna opiskelee restonomi (YAMK) -tutkintoa.

”Opinnot antoivat uudenlaisia näkökulmia omaan työhön” – Sanna opiskelee restonomi (YAMK) -tutkintoa

Opiskelin Savoniassa jo aiemmin restonomin perustutkinnon ja pidemmän aikaan on ollut halu opiskella myös ylempi AMK-tutkinto. Keväällä 2020 hain restonomi YAMK-tutkintoon ja pääsinkin opiskelemaan. Jäin keväällä 2020 myös äitiyslomalle ja ajattelin, että opinnoista saan mukavasti muuta puuhaa lasten hoidon rinnalle ja samalla saan kehitettyä itseäni ammatillisesti.