Kategoria: Matkailu- ja ravitsemisalan uratarinat

Ruokaa mustalla lautasella.

Savonian restonomit Suomen tyytyväisimpiä: ”Tutkinnosta sai oman näköisen”

Savonia saavutti vuoden 2021 ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautteessa (AVOP) jälleen erinomaisen opiskelijatyytyväisyyden tason eli 5,3. Opiskelijatyytyväisyyttä arvioidaan asteikolla 1-7. Savoniasta valmistuneet restonomit olivat Suomen tyytyvämpiä opintoihinsa. Kyselyyn vastasi 64 alumnia ja restonomien tulos on 5,5. Anttoni Tikkunen valmistui restonomiksi joulukuussa. Autonasentajana työskennellyt Tikkunen päätti hakea restonomiksi, koska huomasi viihtyvänsä enemmän ihmisten kuin autojen parissa. –
Ryhmä opiskelijoita opiskelee ravintola-alaa baariympäristössä.

Saijan uratarina – Restonomilla on rahkeita moneen

Olen joulukuussa 2016 Savoniasta valmistunut. Opiskelin matkailualaa eli koulutukseltani olen matkailualan restonomi. Työskentelin pitkään ravintola- ja kahvila-alalla, jo ennen opiskelujen alkua. Matkailualan opiskelu oli kutkutellut mielessäni jo yläasteelta lähtien. Matkailu-, ravitsemis- ja liiketalouden puolen opinnot toivat hyvän pohjan työelämään. Erityisesti liiketalouspainotteiset kurssit olivat hyödyllisiä. Sitä ei ehkä opiskeluaikana tajunnut, mutta nykyhetken työpaikassa niistä on ollut
Pannaria ja jäätelöä

Hannan uratarina – Mutkien kautta matkaoppaaksi Espanjaan

Opiskelin Savoniassa matkailupuolen restonomiksi ja suoritin samalla avoimessa yliopistossa kasvatustieteiden perusteet, jotka sain hyväksiluettua restonomin opintojeni valinnaisiin kursseihin. Työmaailmaan pääsin sisään jo opintojeni aikana. Savonia järjesti meille opiskelijoille rekrytointitilaisuuden, jossa eri yritykset esittelivät meille toimintaansa. Verkostoiduin siellä Original Sokos Hotel Puijonsarven vuoropäällikön kanssa. Tilaisuuden jälkeen lähetin hänelle työhakemukseni ja parin viikon jälkeen aloitinkin työt tarjoilijana
Vaalea nainen seisoo selin kameraan ja ottaa valokuvaa kauniissa maisemassa uima-altaan äärellä lämpimässä ilmastossa.

Miian uratarina – Maailmaa nähnyt ammattilainen kannustaa omannäköiselle uralle

Minä olen Miia Tuomainen ja valmistuin Savonia-ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2011 hotelli- ja ravintola-alan restonomiksi. Opintoihin lähdin mukaan asenteella, että minusta tulee vielä joku päivä hotellin markkinointipäällikkö. Voin jo heti alkuun sanoa, että toistaiseksi näin ei ole käynyt ja ehkä urahaaveetkin ovat suuntautuneet jo toisaalle. Matkailu- ja ravitsemisala on yksi monipuolisimmista ja muuttuvimmista urapoluista, mitä voi löytää,
Markus Niskanen työpaikallaan Alkossa, seisoo sisäänkäynnin luona viinipullo kädessään hymyssä suin.

Markuksen uratarina – Opinnot avasivat unelmien uran Alkossa

Opiskelin Savonia-ammattikorkeakoulussa restonomin AMK-tutkinnon ja suuntauduin ravitsemispalvelujen kehittämiseen ja johtamiseen. Työskentelin opintojeni aikana Original Sokos Hotel Puijonsarvessa ja sain tehdä myös opinnäytetyöni PeeÄssälle. Valmistumisen jälkeen aloitin työt Alko Oy:ssä. Työelämä tuli tutuksi jo opintojen aikana, sillä opiskelu oli hyvin yhteydessä työelämän kanssa harjoittelujen ja erilaisten projektien kautta. Opintojen jälkeen työelämä on vastannut odotuksiani. Koulutus antoi

Jennin uratarina – Vierivä kivi ei sammaloidu

Opiskelin matkailu- ja ravitsemisalan restonomiksi Savoniassa ja sain paperit syksyllä 2007. Ravintola-alan työkokemusta minulle on kertynyt 16 vuoden ajalta. Tällä hetkellä toimin esimiestehtävissä ravintolassa.  Pohjimmiltani olen ikuinen opiskelija ja kaipaan jatkuvasti uusia haasteita. Ollessani äitiyslomalla esikoiseni kanssa, sain mahdollisuuden hengähtää ja miettiä tulevaisuuden suunnitelmiani kaikessa rauhassa. Restonomitutkinnon suorittamisesta oli aikaa jo seitsemän vuotta ja aika
Ryhmä opiskelijoita opiskelee ravintola-alaa baariympäristössä.

Noora-Emilian uratarina – Baaripäällikkö

Opinnot Mikä alunperin sai sinut hakemaan matkailu- ja ravitsemisalalle? Alunperin olin oikeastaan melko hukassa enkä oikein tiennyt mille alalle edes hakea, mutta lähdin miettimään mitä tykkään tehdä. En miettinyt niinkään työn kannalta, vaan ihan yleisesti vapaa-ajan kiinnostuksen kohteitani. Monia kiinnostuksen kohteita löytyikin, mutta suurimpina niistä matkustelu, ruoka, kielet ja ulkomailla asuminen. Päätin hakea yläasteen jälkeen
Lähiruokaa lautasella

Markun uratarina – Yrittäjä

Opinnot Mikä alunperin sai sinut hakemaan matkailu- ja ravitsemisalalle? Ruoka ja luonto ovat kiinnostaneet minua jo pienestä pitäen. Ravintolakokin ja erä- ja luonto-oppaan tutkintojen jälkeen olikin luontevaa hakeutua restonomiopintoihin. Alalla viehättää sen monipuolisuus, vapaus ja luovuus. Kiinnostuksen kohteet ovatkin syventyneet alaa kohtaan entisestään ja kohdentuneet eri opetus -ja oppimisympäristöajatteluun. Tekisitkö opintojen suhteen jotain toisin, jos
Ravintolapöytä jossa kaadetaan viiniä lasiin.

Sinin uratarina – Welcome Office Agent

Opinnot Mikä alunperin sai sinut hakemaan matkailu- ja ravitsemisalalle?  Hain Savoniaan suoraan lukiosta. Olen aina pitänyt ihmisten kanssa työskentelystä, matkustamisesta sekä kielten opiskelusta, joten matkailuala sopi mielenkiinnon kohteisiini. En tiennyt, mitä haluaisin tehdä työkseni isona, joten monipuolinen ammattikorkeakoulututkinto oli lukion jälkeen hyvä ponnahdusalusta työelämään. Tekisitkö opintojen suhteen jotain toisin, jos voisit? Olen tyytyväinen opintokokonaisuuteeni. Olisin

Iinan uratarina – Meeting Hostess

Opinnot Mikä alunperin sai sinut hakemaan matkailu- ja ravitsemisalalle? Pidin lukion jälkeen kaksi välivuotta, joista toisen vietin Luxemburgissa au pairina ja toisen töitä tehden kotikaupungissani Mikkelissä. Toisen välivuoden aikana mietin paljon, mitä ja missä haluan opiskella. Tavallaan noloa myöntää, että äitini kehotuksesta hain Savoniaan opiskelemaan matkailualaa. Olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut matkailusta ja matkailualasta ja